Yeni El Konsolu Büyüklüğünde Aya Neo Founder Oyuncu Bilgisayarı Tanıtıldı!

El Konsolu Boyutundaki Aya Neo Founder Oyuncu Bilgisayarı Tanıtıldı! Bir zamanların modası el konsolları olmuştur. Taşınabilir olmaları nedeni ile hem merak uyandırmış hem de seyahatlerde kullanılabildiği için oyuncu kitlesini oldukça kısa sürede arttırmayı başarmış durumdaydı.

Teknoloji her geçen gün hız kesmeden gelişmeye devam ediyor. Özellikle eğlence sektöründe olan ilerleme ve gelişim hem kullanıcıların ağzını açık bırakıyor hem de gelişimi ile kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. Günümüzde mobil cihazlar da eskiden el konsolları olduğu gibi büyük şekilde rağbet görmekte. Oyuncu bilgisayarları denildiği zaman akıllara sürekli yerine duran ağır kasalar gelmekte. Ancak Aya Neo Founder Oyuncu Bilgisayarı ile kartlar yeniden dağıtılmaya başlanacak.

Aya Neo Founder Oyuncu Bilgisayarı Nintendo Switch’e Benziyor

Aya Neo Founder Oyuncu Bilgisayarı
Aya Neo Founder Oyuncu Bilgisayarı

İçerisinde Windows 10 işletim sistemi bulunan bu oyuncu bilgisayarı genel hatları ile Nintendo Switch konsolun andırmakta ancak özellik bakımından ciddi anlamda farklılıklar yaratıyor.

Tamamı ile bir bilgisayar olan bu el konsolunun neredeyse oynatamayacağı güncel oyun bulunmuyor. Aktif olarak kullanım imkânı sunan konsol hem seyahat sırasında hem de oturduğunuz yerden kullanabileceğiniz mini bir oyuncu sistemi.

Karaborsaya Düşmemesi İçin Sadece Çin’de Satılıyor!

Aya Neo Founder Oyuncu Bilgisayarı karaborsa üzerinden satılamasın diye şu an için satışları sadece Çin’de gerçekleşiyor. Çin dışında satışı engellenen konsol özel bir güvenlik sistemi sayesinde korunuyor.

Korunma şekli nedeni ile konsolun karaborsa üzerine düşmesi de engelleniyor. Ön satış olarak satışa sunulan cihaz 2021’in ilk çeyreğinde Avrupa ülkelerine de satışa sunulacak. Ülkemizdeki ani kur değişimleri nedeni ile bu mini oyuncu bilgisayarına kesin bir fiyat söylemek mümkün durumda değil.

El Konsolu Boyutunda Olan Aya Neo Founder Oyuncu Bilgisayarı Özellikleri Nelerdir?

Aya Neo Founder Oyuncu Bilgisayarı
Aya Neo Founder Oyuncu Bilgisayarı

El Konsolu Boyutunda Olan Aya Neo Founder Oyuncu Bilgisayarı Özellikleri Nelerdir? En merak edilenler arasında bu konsolun teknik özellikleri bulunmakta.  AMD tabanlı olan bu sistem kullanım açısından aslında oldukça rahat performans vermekte.

Oyuncu bilgisayarının içeriğinde bulunan parçalar he ne kadar “mobil” işlemciler olarak yer alsa da gelişmiş optimize oranları sayesinde sistem içerisinde oynatamayacağı oyun neredeyse bulunmuyor.

İşte merakla beklenen El Konsolu Boyutunda Olan Aya Neo Founder Oyuncu Bilgisayar’ının teknik özellikleri.

  • Ekran Boyutu: 7”
  • Ekran Çözünürlüğü: 1200×800
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 4600U
  • Ekran Kartı: Radeon Vega 6
  • Ram: 16GB DDR4
  • Depolama: 512GB M2SSD
  • Ağırlık: 650Gr

 

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *