eSIM Nedir, Nasıl Alınır, Avantajları ve Dezavantajları

eSIM Nedir, nasıl alınır sorusu son dönemlerde oldukça sık sorulmakta ve mobil cihaz kullanıcıları tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Hayatımıza geçtiğimiz yıllar içerisinde giren ve son derece yenilikçi bir teknoloji olan elektronik SIM kartlar, yavaş yavaş popüler hale gelmektedir. Son derece hızlı bir şekilde yaygınlaşan bu teknoloji, geçtiğimiz yıllar içerisinde yurt dışında kullanıma sunulmuştur. Peki eSIM nedir, nasıl alınır, avantajları ve dezavantajları nelerdir? İşte, merak edilen tüm bu soruların detaylı yanıtı…

eSIM Nedir?

eSIM, mobil cihazların içerisinde yer alan gözle görülemeyen ve SIM kart görevini yerine getiren son özel bir çiptir. Söz konusu teknoloji her ne kadar ülkemizde yaygın bir şekilde kullanılmıyor olsa da yurt dışında son derece popülerdir.

Yurt dışında son derece popüler olan ve ülkemizde henüz yaygın bir şekilde kullanılmayan elektronik SIM kart teknolojisi için yeni bir cihaza sahip olmanız gerekmektedir. Oldukça popüler olan bu teknoloji başta iPhone XS ve iPhone XS Max cihazları olmak üzere yeni nesil cihazlarda bulunmaktadır.

eSIM Nasıl Alınır?

eSIM Nedir, Nasıl Alınır, Avantajları ve Dezavantajları

eSIM Nedir, Nasıl Alınır, Avantajları ve DezavantajlarıeSIM teknolojisini destekleyen bir cihazınız var ise ülkemizde bulunan operatörlere başvurabilir ve söz konusu teknolojiyi oldukça hızlı ve pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.

eSIM Avantajları

Son dönemlerde oldukça popüler olan eSIM avantajları ile son derece dikkat çekiyor. Fiziksel SİM kartın yerine geçen bu teknoloji hem çevreyi koruyor hem de kullanıcıların güvenliğini ciddi anlamda arttırıyor. İşte, yeni teknolojinin dikkat çeken avantajları;

  • Elektronik SIM kart teknolojisi, fiziksel SIM karta göre son derece daha güvenlidir. Zira, mobil cihazlara yerleştirilen sanal kart hiçbir şekilde çalınamaz ve kaybolamaz.
  • Tamamen dijital olan bu teknoloji, fiziksel SIM kartlar gibi çevreye zarar vermemektedir.
  • Dinamik bir yapıya sahip elektronik SIM kart teknolojisi sayesinde bir den fazla profil oluşturabilir ve oluşturduğunuz bu profilleri son derece kolay bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Oldukça dayanıklı olan bu SIM kartlar, mobil cihazların yanı sıra akıllı saatlerde de kullanılabilmektedir.
eSIM Nedir, Nasıl Alınır, Avantajları ve Dezavantajları
eSIM Nedir, Nasıl Alınır, Avantajları ve Dezavantajları

eSIM Dezavantajları

Elektronik SIM kart teknolojisi her ne kadar son derece avantajlı olsa da ne yazık ki bazı dezavantajları bulunabilmektedir. İşte, eSIM dezavantajları

  • Ülkemizde henüz yaygın bir şekilde kullanılmamaktadır.
  • Bu teknoloji, ne yazık ki tüm mobil cihazlarda bulunmamaktadır.
  • Söz konusu teknoloji için sürekli ağ bağlantısına gereksinim duyulmaktadır.
  • Uyumlu mobil cihaz sayısının az olmasından ötürü veri aktarımı şuan için oldukça zor olabilmektedir.
Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *

Yapılan Yorumlar
  1. ayse

    Daha önce duymadığım bir sım kart uygulaması bu konuda bilgilendirme yapmanız çok güzel olmuş, ayrıca sitede ücretsiz oyunların da olması çok iyi .

  2. Fatih

    Bu konuyu tam olarak bilmiyorum. Böylelikle öğrenmiş oldum. Bilgilendirici bir içerik oldu tam olarak benim açımdan. Bu şekilde devamını beklerim takipçi ve okurunuz olarak.

  3. Fatih

    Daha önce bunu duydum diye hatırlıyorum ama böyle çaplı derecede bir açıklama duymamıştım. Bu tarif açıklamalar açıkçası beni bilgilendirdi.