Apple Türkiye, Yeni M1 işlemcili Mac Modellerinin Fiyatlarını Duyurdu!

Merakla takip edilen lansmandan hemen sonra Apple Türkiye, M1 işlemcili Mac modellerinin fiyat etiketlerini kullanıcılara sundu. Fiyatlara bakıldığında önce ki Mac modellerine göre oldukça arttığını söyleyebiliriz. İçerisinde şirketin yeni işlemcisini barındıran bu modellerin en ucuz versiyonu bile ülkemizde oldukça yüksek fiyatlandırmaya sahip olarak gözüküyor.

Yeni M1 işlemcili Mac ürünlerinin en düşük fiyatlı modeli 7.899 TL fiyatlandırmaya sahip Mac mini olarak karşımıza çıkıyor. Yeni Mac modellerinin yükselen fiyatlandırmasının yanı sıra eski modellere bakıldığında ise oldukça yüksek fiyat artışları görülüyor. Bu kısımda özellikle Mac Pro modelinde görülen yüksek fiyat değişikliği dikkatlerden kaçmıyor

M1 işlemcili Mac Serisinin Türkiye Fiyatları Apple Türkiye Tarafından Açıklandı

Apple Türkiye Macbook fiyatları daha önce de belirttiğimiz gibi oldukça değişmiş durumda. Şirket, genel olarak yeni Macbook fiyatlarını sabit tutuyor. Hatta şirketin fiyatları sabit tutmasının yanı sıra Mac mini modelinde indirime bile gidilmiş. Ancak ülkemizde ki fiyatlandırma bazı nedenlerden dolayı fazlasıyla değişiyor. Fiyatlara göz attığımızda indirime gidilen Mac mini modelinde bile oldukça yüksek artış görüyoruz. Bir önce ki Mac mini modelinin başlangıç fiyatlandırması 5.999 TL olarak karşımıza çıkarken, yeni Mac mini fiyatı ise 7.899 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Apple Türkiye, Yeni M1 işlemcili Mac Modellerinin Fiyatlarını Duyurdu!

M1 işlemcili Mac Modellerinin FiyatlarıDiğer modellerde ki fiyat artışları ise mini modeline göre oldukça yüksek gözüküyor. Fiyatlandırmaya genel olarak baktığımızda ilk olarak 13 inç Apple Macbook Air fiyatı 10.999 TL başlangıç fiyatıyla karşımıza çıkıyor. Bu modelin özelleştirilmiş ve ek yazılımsız en yüksek fiyatlandırması ise 22.499 TL olarak gözüküyor.

Bir diğer model 13 inç Macbook Pro, özelleştirilmiş şekilde en yüksek olarak 25.299 TL fiyat etiketiyle bizleri karşılıyor. Modelin en düşük fiyatını ise 14.299 TL olarak görüyoruz. Ayrıca 7.899 TL’den başlayan Mac mini modelinin özelleştirilmiş olarak en yüksek 18.999 TL fiyatlandırmaya sahip olduğunu da belirtelim. Son olarak tüm bu fiyatlandırmaların M1 işlemcili yeni modeller için geçerli olduğunu da belirtmemizde fayda var.

Apple Türkiye, Eski Nesilin Fiyatlarını da Değiştirdi

Yeni nesil M1 işlemcili Mac ürünlerinin fiyatlarını hep birlikte gördük. Ancak bunun dışında bahsetmemiz gereken önemli bir detay daha bulunuyor. Apple Store üzerinde bazı eski nesil Macbook ürünlerinde fiyat güncellemesi yaşandı. Bu güncellemeye göre ürünlere baktığımızda, fiyatların oldukça fazla yükseldiğini rahatlıkla görebiliyoruz. Güncellenen eski nesil fiyatlarına değinecek olursak, ilk olarak 16 inç Macbook Pro modeliyle başlayalım.

Bu modelin fiyatı güncellenmeden önce 20.199 TL olarak karşımıza çıkıyordu. Ancak fiyat güncellendikten sonra ürün artık 24.999 TL fiyat etiketine sahip durumda. Bir diğer fiyatı yükselen ürün ise Mac Pro modeli oldu. Eski fiyatı 42.999 TL olan bu ürün, artık oldukça yüksek fiyatlandırmaya sahip. Yaklaşık 24 bin TL zam yapılan ürünün yeni fiyatı artık 67.449 TL. Apple Türkiye üzerinden açıklanan yeni ve Mac modellerinin güncel fiyatları bu şekilde oluşuyor. İçerisinde yeni M1 işlemcisini bulunduran ürünlerin performansı ise oldukça büyük bir merak konusu.

 

 

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *

Yapılan Yorumlar
  1. Ayşe

    Kendi ürünleri bu kadar kaliteli ve çok satılıyor diye ürettikleri yeni modelleri fiyatları ile birlikte duyurmamaları çok saçma. Bilgilendirici taraf hep siz oluyorsunuz. Doğru haber ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederiz iyi ki sizin gibi siteler mevcut.