2048

2048

Sadece sayılarla uğraşmanızı isteyen 2048 oyunu, çok sade bir tasarımla karşımıza çıkmaktadır. Göz kamaştırmayan sadelikte oluşu bireyler için olumsuz bir özellik olmamaktadır.

Son zamanlarda çok sayıda bireyin tercih ettiği yeni nesil zekâ oyunu ile tanışın: 2048! Üretici firma tarafından ortaya koyulan oyun o kadar eğlenceli ve hırs yaptırıyor ki kişiler bunalmadan saatlerce oynayabiliyor. Temel mantığı her ne kadar kolay gibi dursa da oyuna başladığınız da aslında bir zekâ oyunu olduğu daha iyi anlıyorsunuz. Belirli bir taktik ile ilerlemek gerekiyor.

Ücretsiz oyunlar arasında oluşu kişiler tarafından tercih edilmesinde etkili olan unsurlardan birisidir. İtalyan olan bir genç tarafından ortaya konan bu oyun kısa sürede çok sayıda indirmeye tanık olmuştur. Ücretsiz olmasıyla birlikte kullanım alanının çok düşük olması telefon ve tabletlerde alan da kaplamamaktadır. Diğer oyunlara nazaran tercih edilmesinde bu durum da etkili olmaktadır.

Sadece sayılarla uğraşmanızı isteyen bu zeka oyunu, çok sade bir tasarımla karşımıza çıkmaktadır. Göz kamaştırmayan sadelikte oluşu bireyler için olumsuz bir özellik olmamaktadır. Aksine oyun aksiyon içermediğinden bu derece bir sadelik oldukça yerindedir. Göz yormamasının yanı sıra oyuna daha fazla odaklanmayı da kolaylaştırmaktadır.

2048 Oyunu Nedir? Nasıl Oynanır?

2048 İndir | 2048 nasıl oynanır
2048 İndir | 2048 nasıl oynanır

Sayıların ve zekânızın birleştiği bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. 4×4 toplamda 16 boş kare bulunmaktadır. Bu karelerde başlangıç olarak kişilere 2 ve 4 rakamları veriliyor. Temel amaç sayıları toplayarak bir üst rakama ulaşmaktır. 2 sayısının katları şeklinde ilerlemektedir. Aynı değerde bulunan rakamların yan yana gelmesiyle rakamlar giderek artıyor: 2+2, 4+4 gibi…

2048 taktik araştırmasında olan bireyler unutmamalıdır ki oyunda sayıları hareket ettirmek istediğiniz de tüm sütun ve satırlar hareket etmektedir. Oyunu zorlaştıran kısımda budur. Tüm sayıların yer değiştirmesi planları çoğunlukla alt üst eder. Ancak bir mantığı oturttuğunuz da amaçlarınız doğrultusunda hareket etmek kolaylaşır. Oyuna başladığınız da küçük sayıları bir tarafta birleştiğiniz büyük sayıları bir tarafta toplarsanız işiniz daha kolay olur.

Oyunun bir sonu ise yoktur. Tablo üzerinde herhangi boş bir blok kalmadığında ve birleştirecek sayı kalmadığında oyun sona erer. Temel hedef ise bu alan içerisinde birleşimler sonrası 2048 sayısına ulaşmak yatar. Şayet 2048 sayısına ulaşırsanız ve hala hamle imkânınız varsa oyun size devam etmek isteyip istemediğinizi sorar. Devam ederseniz hedef büyür ve devam edersiniz.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *

Yapılan Yorumlar
  1. Kemal

    Bu oyunu çok severek oynuyordum. Tanıtımınız çok iyi hazırlanmış.Yeni telefonumada hemen indirip oynayacagım. 👏👏