PS4 Korku Oyunu: Dead By Daylight

PS4 Korku oyunu Dead By Daylight! PS4 (Playstation 4), oyun tutkunlarının vazgeçemediği  en çok kullanılan teknolojik cihazlardan bir tanesidir. PS4 ya da daha da genelleyecek olursak Playstation’ ın bütün platformları yenilenen oyun içerikleri ve kaliteli oyun oynama fırsatı vermesinden dolayı oyun severlerin vazgeçemediği ve adeta bağımlısı olduğu yerlerden biridir.

PS4 üzerinde binlerce oyun bulunmaktadır. Polisiye, macera, korku gibi birçok kategoride oyun bu platform içerisinde de online olarak da yer almaktadır. PS4 üzerinde en sevilen oyun kategorilerinden bir tanesi hiç kuşku yok ki korku oyunları kategorisidir. Korku oyunları sevenleri için adeta adrenalin seviyesini maksimuma çıkarırken oyuncuların bu duyguyu azalmadan yaşamalarına fırsat tanımaktadır.

PS4 üzerinde en sevilen korku oyunlarından bir tanesi olan Dead By Daylight oyunudan  bu yazımızda kısaca bahsedelim. Korku aksiyon oyunu sevenler için adeta vazgeçilmez olan bu oyun hakkında geniş bir bilgi vererek meraklıları için inceleyelim.

Dead By Daylight Oyunu

oyun-kahini-dead-by-dylight-oyunu-indir
Dead By Dylight

Oyun inceleme için giriş yapmadan önce genel bir bilgi verecek olursak bu oyun ilk kez 2016 yılında Behaviour İnteractive tarafından geliştirilmiştir ve PS4, Nintendo Switch,  XBOX ONE, Microsoft Windows üzerinden yayınlanarak oyuncuların birçok platform üzerinden oynamasına geniş bir alan sunmuştur. Yayınlandığı tarihten günümüze kadar hala daha yapılan güncellemeler ile yeniliğini hep diri tutan Dead By Daylight oyunu korku severler için unutulmaz anlar yaşatmaktadır. Bu oyunun oynanış şekli ve içeriğine değinecek olursak;

  • Dead By Daylight oyunu korku aksiyon oyunudur diyebiliriz. Bu oyun içerisinde toplamda 5 adet karakter yer almaktadır ve bu karakterlerin 4 tanesi survivor ( hayatta kalmaya çalışan) geri kalan 1 tanesi ise Killer ( Katil) karakteridir. Oyun işleyişi de çeşitli değişik yerlerde bir araya gelen 4 survivor yarışmacı, killer tarafından avlanmaya çalışılır ve burada survivor olarak oynayan yarışmacılar hayatta kalmaya çalışarak tüm jeneratörleri tamir etmeye çalışmaktadırlar. Toplam 5 adet jeneratör tamir etmesi gereken survivorlar, tamir ettikten sonra iki adet çıkış kapısına elektirik gitmesini sağlayarak bu kapıları açmaları gerekmektedir. Bu iki kapı survivor yarışmacılar için tek kaçış yoludur tabi en soa kalan yarışmacı için yerde açılan kapıyı saymazsak. Burada esas amaç olabildiğince hızlı şekilde jeneratör tamirinin yapılması ve kapıların açılmasının ardından herkesin kaçmasını sağlamaktır.
  • Oyun sadece bundan ibaret değildir. Survivor karakterler, killer tarafından avlandıklarında killer onları alarak yakınında bulunan bir kanca ucuna asar ve onu ölüme terkeder. Kancaya asılan survivor karakteri arkadaşları tarafından kurtarılmadığı takdirde şansı yaver gitmezse ölür. Fakat, arkadaşları tarafından kurtarıldığında yaralı olarak kurtarılır ve katilden yeniden kaçmaya çalışır. Yaralı olarak kurtarılan survivor diğer oyuncular tarafından iyileştirilebilmektedir. Bu da killer karakterinin lehine olan bir durum değildir ve buna engel olmaya çalışmaktadır. Bu zaman içerisinde yaşanan kovalama süreci, yakalamaya çalışma gibi olaylar oyunun korku dolu anlarını zirveye taşımaktadır.
  • Oyun tek bir yerde rutin olarak geçmemektedir. Oyun oynanan yerler yani grafikler her yeni başlatılan oyun içerisinde değişmekte olup bu da yeni yerler üzerinde oyunculara kaçış ya da kovalama heyecanı yaşatmaktadır.
  • Dead By Daylight üzerinde birbirinden farklı becerilere sahip birçok survivor ve killer bulunmakta olup bu da yine oyuncuların bu oyundan sıkılmasının önüne geçmektedir.
  • Dead By Daylight oyunu sürekli yaptığı güncellemeler ile oyun içeriğini düzenli olarak değiştirmekte ve yenilikler eklemektedir. Bu da yine oyuncular tarafından oldukça beğenilen artı yönlerinden bir tanesidir.
  • Oyun içindeki karakterlere tasarlanan yeni kıyafetler ve eklenen yeni beceriler yine oyunun güzel olan diğer bir yönüdür.
  • Dead By Daylight yine içerik olarak tasarlanan karakterlerinin çoğunu korku filmlerinden alması ve esinlenilmesi de ( jason, Fready, Amanda, Nancy vb.) yine korku severlerin bayıldığı bir diğer özelliğidir.
  • Dead By Daylight oyununun aktif platformu bulunmakta ve PS4 üzerinde yaşanılan aksaklıklar için bu platformda yer alan kısımda online şikayet için ticket oluşturabilirsiniz ve yapmış olduğunuz problem bildirimi yetkili kişiler tarafından giderilmekte olup sıkıntı yaşayan oyuncu ile kısa süre içerisinde doğrudan bağlantıya geçmektedirler.
Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *