Google Play 2022 Yılının En Eğlenceli Oyunları Listesini Duyurdu!

Her yıl yılın en iyi uygulamalarını açıklayan firma, Google Play 2022 yılının en eğlenceli oyunları listesini açıklığa kavuşturdu. Sene içerisinde başvurulan ve kullanıcılar tarafından tercih edilme sıklığı neticesinde açıklanan oyun listesi 5 farklı uygulamadan oluşmaktadır. Eğlence kategorisinde yer alan oyunlar temel mantığı çerçevesinde değişiklik gösterebilmektedir.

Oyun severlerin Google Play mağazası üzerinden indirip denediği oyunlar sene içerisinde değişiklik göstermektedir. Her yıl hatta ay eklenen oyun sayısı binleri geçmektedir. Oyun tercih sayısının fazla olması bu anlamda kullanıcıları kararsız bıraksa da yönelim sağlanan oyun isimleri benzerlik gösterir. Bu sayede yıl içerisinde en çok tercih edilen oyun listesi oluşturulabilmektedir.

Google Play 2022 Yılının En Eğlenceli Oyunları Listesi

oyun-kahini-google-play-2021-yilinin-en-eglenceli-oyunlari

Mağaza tarafından Google Play 2022 yılının en eğlenceli oyunları diğer kategorilerde oluşturulduğu gibi duyuruldu. Halk oylamasına da sunulan kimi kategorilerin aksine indirme ve oynanma sayısına göre bu listenin oluşturulduğu bilinmektedir. Birinci oyun söz konusu değildir ancak eğlence kategorisi içerisinde bulunan tüm oyunlar arasında ilk beş listelenmiştir.

1.     Karlar Ülkesi Maceraları: Yeni Eşleştirme Oyunu

oyun-kahini-karlar-ulkesi-maceralari-indir
Google Play 2022 Yılının En Eğlenceli Oyunları Listesi

Tüm yaşlar için uygun olarak görülen eşleştirme oyunu, oldukça basit bir temele dayanmaktadır. Candy Crush mantığında ilerlemektedir. Ancak Karlar Ülkesi filminde yer alan ana kahramanlar oyunda eşlik eder. Kare kutular içerisinde yer alan renkli taşlar bulunmaktadır. Oyunun sol tarafında bulunan hedeflere ulaşabilmek için en az aynı renkteki üç taşı bir araya getirmek gerekmektedir.

Oyunu denemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

2.     EverMerge

oyun-kahini-evermerge-indir

Bulmaca mantığında hazırlanan ve Google Play 2022 yılının en eğlenceli oyunları arasında bulunan EverMerge oyunu grafikleri ile çizgi filmleri andırmaktadır. Oyun ilk olarak açık olan ufak bir alanda başlamaktadır. Hedef, seviyeleri geçerek sisli alanları açmak ve ortamı güzelleştirmektedir. Bunu gerçekleştirmek için izlenmesi gereken adımlar ise oldukça basittir.

Oyun içerisinde bulunan küçük aynı parçaları bir araya getirerek daha büyük çalı ve ağaçlar elde edilmektedir. Benzer öğeleri bir araya getirip alanı toplamak ve güzelleştirmek böylece sağlanır. Seviye geçildikten sonra elde edilen büyü tılsımı ile sisli alanlar açık hale getirilir. Çıkan alan içerisinde yer alan kurumuş ağaçlar ya da yıkılmış yapıları toparlayarak diğer seviyeye geçmek hedeflenir.

Oyunu deneyimlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

3.     Harry Potter: Bulmaca ve Büyü

oyun-kahini-harry-potter-bulmaca-ve-buyu-indir

Harry Potter filminin esintisi ile oluşturulmuş bulmaca oyunu benzer bulmaca oyunlarını andırır. Temelde hedef aynı renkte yer alan taşları toplayarak hedefe ulaşmaktadır. Ancak oyun bitti sandığınız an yan taraftan farklı bir alan gelebilmekte ve yine hedef isteyebilmektedir. Ansızın çıkan bu bölümler diğer bulmaca oyunları arasındaki farkı oluşturur.

İlginizi Çekebilir: 2021 Yılında En İyi Açık Dünya Oyunları

Aynı zamanda oyun içerisinde asa ve anahtar gibi yardımcılar da bulunur. Filmi andıran bu tarz ögeleri bünyesinde bulundurur. Kullanıcılar aynı zamanda karakter yaratabilmektedir. Büyücülere benzer yapıları, saç ve yüz çeşitleri bulunmaktadır. Dilediğiniz karakterleri oluşturabilme imkânını vermektedir.

Oyunu deneyimlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

4.     Mana Monsters: Free Epic Match 3 Game

oyun-kahini-mana-monsters-indir

Bulmaca benzeri bir oyun ile savaş alanının buluştuğu oyun Google Play 2022 yılının en eğlenceli oyunları listesi arasında yerini almıştır. Üst panelde çarpışan iki karakter bulunur. Sol tarafta bulunan karakter kullanıcıyı temsil eder. Saldırdığı kişi sağ tarafta bulunur ve onu yenmesi gerekir. Bunu sağlamak için içinse alt tarafta bulunan renkli kutucuklar ile hamle yapma zorunluluğu bulunur.

Alt kısımda yer alan renkli kutucukları toplayarak art arda üç aynı rengi bir araya getirmek gerekiyor. Yani, en baştan alacağınız iki yeşil renkteki kutuyu sol tarafta tek halde bulunan kutuya eklediğiniz de en az üç eşleşme yapmış olursunuz. Bu birleşim sonrası karakterin rakibe saldırdığı görülür. Ne kadar çok bir araya renk birleşimi getirilirse o kadar güçlü saldırı oluşturulur.

Oyunu deneyimlemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

5.     SpongeBob: Krusty Cook-Off

oyun-kahini-sungerbob-indir

Film karakteri Sünger Bob çevresinde gelişen kafe oyunudur. Oyun içerisinde Sünger Bob karakteri olarak gelen müşterilerin istekleri yerine getirilmeye çalışılır. Seviyeler geçildikçe istenen durumlar zorlaşmakta ya da yemek çeşitleri artmaktadır. Oyunun üst kısmında gerçekleştirilmesi gereken hedefler gösterilir. Bu kimi zaman kazanılması gereken para olabileceği gibi kimi zaman ise ağırlanması gereken müşteri sayısını belirtir.

Oyunu deneyimlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *