2023 Yılında En İyi Açık Dünya Oyunları

En iyi açık dünya oyunları, sanal ortamda dünyanın her yerini özgürce keşfedebileceğiniz, dünyada rahatlıkla gezinebileceğiniz ve görevler yapmanıza imkân veren oyunlardır. Bu tarz oyunlar başarılı grafikleri ve eğlenceli tarzlarıyla oyun severlerin gözdesi haline geldi. Açık dünya oyunları oyunculara sunmuş olduğu bu çeşitlilik ve özgürlük ile her geçen gün daha da popüler hale geliyor.

Açık dünya oyunları her kitlenin sevebileceği özellikleri taşıyor. Özellikle sıkıldığınız zamanlarda canınız bir yerlere gitmek istediğinde açık dünya oyunları sayesinde birazda olsa farklı dünyaları keşfedebileceksiniz. Bu oyunlarda farklı dünyalar ve hikayeler sizlere eşlik edecek.

Sizlerde en iyi açık dünya oyunları listemize göz atarak, atılmak istediğiniz macerayı seçin ve gizemli bir gezintiye çıkın. Hazırladığımız liste herhangi bir puana ya da değerlendirmeye göre yapılmamıştır. Özellikle Corona virüs salgını nedeniyle evde kaldığımı bu süre boyunca vaktinizi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

En İyi Açık Dünya Oyunları Listesi

oyun-kahini-en-iyi-acik-dunya-oyunlari-listesi
En İyi Açık Dünya Oyunları Listesi

En iyi açık dünya oyunları listesini sizin için özel olarak hazırladık. İşte, hazırladığımız o liste…

1.    Grand Theft Auto V

oyun-kahini-gta-5-indir

GTA V açık dünya oyunları dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen oyunlardan biridir. 2013 yılında piyasaya sürülen bu oyun sizleri devasa bir şehirde yapabileceğiniz bir sürü görev ile sizleri baş başa bırakıyor. Sizler bu görevleri yaparken vaktin nasıl geçtiğini asla anlamıyorsunuz. Oyun içerisinde istediğiniz arabayı sürebilir, uçak ile akrobasi gösterileri yapabilir, dilerseniz şehrin altını üstüne getirebilirsiniz. Oyunda 3 ana karakter bulunmaktadır; Trevor Philips, Michael ve Franklin. Karakterler arası geçişler yaparak istediğiniz karakterde oyunu oynayabilirsiniz. En iyi açık dünya oyunları listemizin birinci sırasında yer alan GTA V’in çok büyük bir hayran kitlesinin olduğunu söylemek mümkün.

İlginizi Çekebilir: Arkadaşlarla Oynanacak Mobil Oyunlar | 2021

2.    Assassin’s Creed Odyssey

oyun-kahini-assesns-creed-odysess-indir

2018 yılında piyasaya sürülen oyun, diğer versiyonlarına göre çok daha büyük haritasıyla ve ardı arkası kesilmeyen görevlerle karşımıza çıkıyor. Bu seride Yunanistan’a yolculuğa çıkıyorsunuz. Oyundan inanılmaz mekanlar ve mükemmel bir atmosfer sizleri bekliyor. Oyunda 2 farklı karakter mevcut. Karakterlerden birisi kadın diğeri erkektir. Seçtiğiniz karakter bir adada tek başına kalıyor ve Markos isimde bir adamın desteği ile yaşıyor. Hiç umulmayan yerlerden gelen bağlantılar ile oyun sizleri her an şaşırtıyor. Büyük savaşlara girebileceğiniz Odyssey, en iyi açık dünya oyunları listesinde yerini alıyor.

3.   En İyi Açık Dünya Oyunları Listesinde Fallout 4 İsimli Yapımda Yer Alıyor

oyun-kahini-fallout-4-indir

Kıyamet sonrası bir dünyadan bahsediyorsak Fallout’dan bahsetmezsek olmaz. Oyunda nükleer bir savaştan sonra insanların yaşamlarını devam ettirmeleri için kendi inşa ettikleri yaşamaya başlamışlardır. Dışarıda ise radyasyon yüzünden mutasyona uğrayan birçok hayvan ve insanlara kaynamaktadır. Ayrıca tehlikeler sadece bu insanlar ve hayvanlar değildir. Başınıza her an gökten bir atom bombası atılabilir ya da katil robotlar tarafından saldırıya uğrayabilirsiniz.

4.    Dragon Age: Inquisition

oyun-kahini-dragon-age-indir

Dragon Age: Inquisition, Dragon Age serisinin üçüncü oyunudur ve çıkış yılı olan 2014’te rol yapma dalında Yılın Oyunu Ödülünü almaya hak kazanmış bir oyundur. En iyi açık dünya oyunları listesinde de yer almayı başaran oyun, sizlere yüzlerce görevin ve bu görevde yanınızda olacak dostlarınızın olduğu bir oyundur. Thedas isimli dünyayı dilediğiniz gibi keşfedebilirsiniz. Tabi bunu yaparken de farkında olmadan çok uzun saatler harcıyorsunuz. Dragon Age: Inquisition’da yüzlerce görevin yanı sıra; keşfedilecek düşman yerleri, gizli mekanlar ve bilinmeyen yaratıklarla dolu mağaralar bulunuyor. Oyunun oynanış süresi yaklaşık 120 saati bulabiliyor.

5.    Minecraft

oyun-kahini-minecraft-indir

Minecraft, İsveçli geliştirici Markus “Notch” Persson tarafından geliştirilmiştir. Mojang tarafından 2011 yılında yayınlanan oyun 2014 yılında Microsoft tarafından satın alınmıştır. Oyunda küpler ile çeşitli tasarımlar yapıyorsunuz. Oyun üç boyutlu voksel grafiklere sahip yapıdadır. Minecraft piyasaya çıkar çıkmaz en iyi açık dünya oyunları arasına girmeyi başarmış bir sandbox oyunudur. Oyun piyasaya çıktığı andan itibaren yakalamış olduğu popülerliği sürdürmeye devam ediyor. Oyuncular kendi yaratıcılıklarına bağlı olarak istedikleri dünyaları kurabiliyor ve oyunda inanılmaz eğlenceli vakitler geçiriyor.

6.    Red Dead Redemption 2

oyun-kahini-rdr-2-indir

2010 yılında piyasaya sürülen RDR 2, Rockstar Studios tarafından geliştirilmiştir. Western temalı macera- aksiyon türüne sahip video oyundur. Oyun Red Dead serisinin üçüncü oyunudur. Piyasaya çıktığından beri dikkatleri üzerine toplayan oyun, vahşi batı temasını işler. Oyunda çeşitli görevler sizleri bekliyor. Bol macera ve aksiyon yaşayacağınız oyunda Arthur Morgan ve çetesinin sıra dışı hikayesine sizlerde ortak olabilirsiniz. Hikâye modu haricinde çevrim içi modunda kendi çetenizi kurabilir ve aksiyondan aksiyona koşabilirsiniz.

7.    The Elder Scrolls IV

oyun-kahini-the-olders-scrollos-iv-indir

En iyi açık dünya oyunları listemize The Elder Scrolls IV ile devam ediyoruz. Oyun dünyanın en iyi rol yapma ve açık dünya oyunlarından birisidir. 180 saatin üzerinde oynama imkânı sunan oyun piyasaya çıkalı 10 seneden fazla olmasına rağmen en çok tercih edilenler arasında. Oyun sizleri adeta fantastik orta çağa hapsediyor. Oyunun asıl amacı dünyayı kurtarmak olsa bile tüm dünyayı bırakıp kendi keyfinize göre rahatça takılabiliyorsunuz. Oyun açık dünya oyunları arasında bu kadar serbestliği oyuncularına sunan az rastlanan oyunlardan biridir.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *