2023 Yılında En İyi Hikayeli Oyunlar

En iyi hikayeli oyunlar listesini sizler için hazırladık. Her geçen gün daha iyi bir hal alan oyun sektörü, filmlere taş çıkaracak senaryolar üretiyor. Ve haliyle en iyi hikayeli oyunlar, oyuncuların merak ettiği konu haline geliyor. Bunun öncesinde oyunların hikâye anlatmak gibi bir derdi yoktu. Video oyunları sadece insanları eğlendirmek amacıyla üretilmekteydi. Günümüzde ise durum çok farklı yerlere gelmiş bulunuyor. Bu yazımızda sizler için en çok tercih edilen ve oynanan hikayeli oyunları bir araya topladık.

En İyi Hikayeli Oyunlar Listesi

oyun-kahini-en-iyi-hikayeli-oyunlar-listesi

En iyi hikayeli oyunlar listesini sizler için özel olarak hazırladık. İşte, hazırladığımız o liste…

1. The Witcher

oyun-kahini-the-witcher-indir

Oyunun asıl hikayesi Ciri’yi bulmaktır. Geralt maceraya Yennefer’i arayarak başlıyor. Geralt rüyasında Ciri’nin küçüklüğünü görür. Gördüğü kâbusu Vesemir’e anlattır ve iki maceraya başlar. Muhteşem şekilde yazılmış hikâyenin dışında Witcher 3’de ana hikâyenin yanı sıra yan hikayelerde bulunuyor. Bu özellikte oyuna bir artı katıyor. Oyunun grafikleri de kendisi gibi mükemmel diyebiliriz. Oyunda at sürebilir ve daha birçok şey yapabilirsiniz. En iyi hikayeli oyunlar listemizde birinci sırada yerini alan bu oyun beklentilerin oldukça üzerinde diyebiliriz.

2. The Last of Us

oyun-kahini-the-last-of-us-indir

Oyun, salgın bir hastalığın başlaması ve bulaşan kişileri kısa bir sürede yaratıklara dönüştüren salgından yirmi yıl sonrasını konu alıyor. Oyun 2033 yılında geçiyor. Hastalık nedeniyle medeniyet hemen hemen yok olmuş. Farklı gruplar halinde yaşayan insanlar, hayata tutunmaya ve hastalıklardan korunmaya çalışıyor. Kısacası oyun birçok kişinin beğenisini kazanmış ve en çok satanlar listesinde yerini alıyor.

3. En İyi Hikayeli Oyunlar Listesinde Mafia 2 İsimli Yapımda Yer Alıyor

oyun-kahini-mafia-2-indir
Mafia 2

Mafia 2 ilk oyunun devamıdır. Bu oyunda da çeşitli ABD şehirlerinden esinlenerek kurgulanmış ve en iyi hikayeli oyunlar listesinde yerini almıştır. Oyundaki ana karakter, 1925’de Sicilya’da dünyaya gelmiş ve küçükken ailesiyle Amerika’ya göç etmiş Vito Scaletta’dır.

Ancak büyük hayallerle geldikleri Amerika’da şansları iyi gitmemiştir. Vito, zor şartlar altında büyümüş ve daha öğrenciyken en iyi arkadaşı olan Joe Barbaro ile bir kuyumcuyu soyarken yakalanmışlardır. Vito çantayı Joe’ya atar ve onun kaçmasını sağlar. Vito yakalanarak hapse girer ve 2. Dünya Savaşı’nda ise cepheye gönderilir. Mafya hikayelerini en iyi anlatan oyun hikayesi ile merak uyandırıyor.

4. Beyond: Two Souls

oyun-kahini-beyond-two-souls-indir

Oyunun konusu öldükten sonra ne olacağı konu alıyor. Jodie Holmes’ün 8 ile 23 yaşları arasında ki 15 senede Aiden’in gerçek anlamını araştırmaya başlaması anlatıyor. Aiden, Jodie’nin küçük yaşlardan beri yanında olan doğaüstü bir varlıktır. Oyun ilgi çeken hikayesiyle en iyi hikayeli oyunlar listesine girmeyi başarıyor.

İlginizi Çekebilir: 2020 Yılında Çıkmış Oyunlar

5. Spec Ops: The Line

oyun-kahini-spc-ops-the-line

Oyunda 3 kişilik bir kurtarma timini yönetiyorsunuz. Oyun sesler ve grafikler konusunda oldukça başarılı. Senaryo ise tamamen sizleri şaşırtacak türden. Oyun Delta Force ekibinin lideri olan Yüzbaşı Martin Walker tarafından yönetilmektedir. Walker, keşif görevi için Dubai’ye gönderili ve Walker’in zihinsel sağlığı bozulur.

Zamanla halüsinasyonlar görmeye başlar. Bir süre sonra savaş korkusu olduğunu fark eder ve oyun başlar. Oyun içerisinde oyuncular, çeşitli silahlarla düşmanlarını vurabilir, engeller üzerinden atlayabilir ve siper alabilir. Kum fırtınası ile düşman hedeflerini şaşırtabilir. Oyunu daha yakından keşfetmek için mutlaka oynamalısınız.

6.Fahrenheit

oyun-kahini-fahrenit-indir

En iyi hikayeli oyunlar arasında yer alan bu oyun aslında eski bir oyundur. Bu oyun Quantic Dream firması tarafından 2005 yılında piyasaya sürülmüştür. Oyunun içeriğinde maceradan korkuya, gerilimden aksiyona kadar aklınıza ne gelirse var. Oyunun eski olması mükemmel olmasını kesinlikle etkilemiyor. Oyunun grafikleri günümüzdeki kadar iyi olmasa bile konusu ile ilgi çekmeyi başarıyor.

Oyunda Lucas Kane karakterini yönlendiriyorsunuz. Oyun New York’ta, bir kafenin tuvaletinde kendinizi bilmez ve baygın bir şekilde bulmanız ile başlıyor. Lucas’ın zihninde hiç bilmediği sahneler beliriyor ve oyun başlıyor.

7. Detroit: Become Human

oyun-kahini-detroit-become-human-indir

Oyun bilgisayar ve PlayStation 4 gibi cihazlarla oynanabilen en iyi hikayeli oyunlar arasında yer alıyor. Oyunun konusu ise android olarak isimlendirilen akıllı robotların insanlığa hizmet ettiği geleceğe sizleri götürüyor. Bu robotların diğer robotların aksine düşünebilme yeteneğine sahiptir. Androidler yer altında örgütlenir ve haklarını savunmak için efendilerine karşı savaş açmak için hazırlanmaya başlarlar. Sizler üç android robot içinden seçeceğiniz karakterle oyuna başlıyorsunuz.

8. Life Is Strange 2

oyun-kahini-life-is-strange-indir

Bir aksiyon ve macera olmasa bile sanatsal bir oyun olan Life is Strange 2, oldukça etkili grafikleri ve hikayesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Oyunda iki kardeş olan Daniel ve Sean, polislere bir yanlış anlaşılma yaşamanın ardından gelen bir patlama sonucu kaçmak zorunda kalırlar. Bu sırada Daniel, avcılığa çıktıklarında özel bir yeteneğinin olduğu öğrenir. Nesneleri zihin gücünü kullanarak hareket ettirdiğini keşfeder ve oyun başlar. En iyi hikayeli oyunlar listesinde yer alan oyun, oyuncuların beğenisini kazanmış durumda.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *