Yılların Geçsede Unutulmayan 8 Bit Oyunlar

8 Bit oyunlar listesini sizin için özel olarak hazırladık. Oyunlar, hayatımızın bir parçası olan mutluluk hormonları diyebiliriz. Günlük hayatı unutarak ve sıkıntılardan uzaklaşarak kendimizi kaptırdığımız bu dünya da farklı roller üstlenerek çeşitli görevleri yerine getirmek için çabalıyoruz. Böyle olunca büyük bir sorumluluk üzerimizde varmış gibi hissediyoruz.

Gerçekçiliği ve görüntü kalitesini umursamayarak oynadığımız oyunlar bizlere daha fazla güç kattığı kanıtlanmıştır. Günümüz oyunlarının yanı sıra geçmişte günümüzden daha çok dikkat çeken oyunlar oynayarak büyük haz aldığımız, gerçekten oyun oynadığımızı hissettiğimiz doğrudur.

Bu oyunlar karşımızı 8 bit olarak çıktı ve tüm oyun dünyası bu ufak görüntü kalitesi ile başlayarak çok büyük durum haline geldi. Bizlerde sizler için geçmişte oynadığınız ve her zaman aklınızda kalan günümüz oyunlarından daha çok dikkat çeken 8 bit oyunlar dünyasında gezintiye çıkacağız.

8 Bit Oyunlar Listesi

oyun-kahini-8-bit-oyunlar-listesi

8 Bit oyunlar listesini sizler için detaylı olarak hazırladık. Dilerseniz, hazırladığımız bu listeyi gelin ayrıntılı olarak birlikte inceleyelim.

1. Contra

oyun-kahini-contra-indir

Dünyamızı istila eden uzaylılardan ve düşman askerlerinden kurtarma zamanı. Savaş oyunları arasında en çok oynanan oyun olarak kabul edilen Contra serisi, günümüzün savaş oyunlarından daha fazla dikkat çekmiştir. Akılda kalmaya devam eden ve yüzde tebessüm uyandıran nadir oyunlar arasında yer alıyor.

2. Popeyes

oyun-kahini-popeyes-indir

Ispanak yiyen güçlenir dendiğinde tüm çocuklar ıspanak yemeye başladı. Temel reis karakterimizle beraber Safinaz’ı kurtarmak için kabasakal ile kavga ederken ıspanak yemeyi asla unutmayın. Tek yumrukla kabasakalı uçurarak Safinaz’ı kurtarabilirsiniz.

3. Road Fighter

oyun-kahini-road-fighter-indir

Araba yarışını sevdiren oyunlardan bir tanesidir. 5 bölüm oluşsa bile daha sonra aynı bölümler biraz daha zorlaşarak karşımıza çıkıyordu. Oldukça zevkli olan bu oyunu oynamayan büyük ihtimalle yoktur.

4. Street Fighter

oyun-kahini-street-fighter-indir

8 Bit oyunlar listesinde Street Fighter isimli yapımda yer alıyor. En efsane oyunlardan bir tanesine geldik. Sokak dövüşünü bu oyunla tanıyanlar ve kendilerini Ryu hissedenler eminim ki buradadır. Bir dönemin kendini sokak dövüşçüsü hissetmesine sebep olan bu oyun günümüzün dövüş oyunlarından daha fazla oynanmayı başarmıştır. Eminim ki bu oyunu oynayanlar Ryu ve Ken gibi ellerinden ateş topu çıkarmayı denemiştir.

5. 8 Bit Oyunlar Listesinde Ninja Turtles İsimli Yapımda Yer Alıyor

oyun-kahini-ninja-turtles-indir

En sevilen ve oynamaya doyulmayan bir diğer dikkat çeken oyunlar arasında Ninja Kaplumbağalar yer alıyor. İki kişi oynanan en zevkli oyunlardan bir tanesi diyebileceğimiz bu oyun sayesinde herkes kendisini Ninja kaplumbağa mutlaka hissetmiştir. Özellikle arkadaşlar arasında bu şakalar yapılırdı. Rafael, Michelangelo, Donatello ve Leonardo gibi karakterler bulunan bu oyunda hepsinin kendisine has özellikleri bulunurdu. Oyunda amacımız dünyayı Shredder’den kurtarmak.

6. Soccer

oyun-kahini-soccer-indir

Hayatımıza giren ilk futbol oyunu diyebiliriz. Devre aralarında pompon kızların girdiği ve hep birlikte dans şovu gerçekleştirerek bizleri ekrana kilitleyen güzel bir oyundu. İki kişilik oynanabilen bu oyun sayesinde futbol sevgisi daha da arttı ve bu sayede unutulmaz oyunlar arasında kendisine yer açtı.

İlginizi Çekebilir: 2021 Yılında Düşük Sistem İsteyen Oyunlar

7. Tecmo World Cup Soccer

oyun-kahini-tecmo-word-soccer-indir
8 Bit Oyunlar

Hayatımızın ilk futbol oyunlarından bir tanesi de bu oyundur. Oyun içi müziği ve gol atılınca gerçekleşen o sevindirici müzik hala hafızlardadır. En çok oynanan futbol oyunları arasında yer alan Tecmo World Cup Soccer, vermiş olduğu zevk ve futbol tadı ile günümüzün değerlileri olarak kabul ediliyor.

8. Captain Tsubasa

oyun-kahini-captain-tsubasa-indir

Hem çizgi film hem de oyunu ile bizleri etkileyen çok özel bir yapıt diyebiliriz. Her çocuğun Tsubasa olmak istediği günleri çok iyi hatırlarız. Okulda, halı saha da ve çeşitli yerlerde top oynarken kendini Tsubasa yapmak isteyen ve onun gibi olmayı arzulayan çocukların devrini yaşadık. Tüm saçlar arkadan kaldırılarak Tsubasa gibi olmaya çalışan eminim ki onlarca kişi vardır. Bu oyun sayesinde birçok kişi kendini dünyanın en iyi futbolcusu olarak görmüştür. Ayrıca oynandığı andan itibaren gerçekten harika bir duygu hissettiren ender oyunlardan bir tanesidir.

9. Circus Charlie

oyun-kahini-criculus-charlie-indir

Cambaz olmak isteyenlerin en sevdiği oyundur. Aslanın üstünde oturup ateş içinde atlarken, büyük topların üzerinde bir diğerinin üstüne zıplarken, uzun ip üstünde yürürken ve ipten ipe atlarken eminim ki kendinizi cambaz gibi hissetmişsinizdir. Hem müziği hem de oyunun kendisi zevk veren oyunlar içerisinde yer alıyor.

10. Super Mario

oyun-kahini-super-mario-indir

8 Bit oyunlar listesinde Super Mario isimli yapımda yer alıyor. Oyun dünyasının en bilinen ve en klasik olan oyunu ile karşı karşıyayız. Tüm dünyanın bildiği ve herkesin mutlaka oynadığı bir oyun olan Super Mario, yaş dinlemeden herkesin sevdiği bir oyun halini almıştır. Günümüzde bile hala oynanan bu oyun vazgeçilmezler arasında bulunuyor. Prensesi kurtarmak için elimizden geleni yaptığımız 8 harika bölüm asla unutulmaz.

11. Duck Hunt

oyun-kahin-duck-hunt-indir

Avcılığı bizlere öğreten en kıymetli oyunlardan bir tanesidir. Köpeğimiz çalılıkların arasına dalar ve ördekler sağa sola uçmaya başlar. Bu esnada silahımız ile birlikte onları vurmaya çalışırız. Böylece puan toplayarak diğer bölümlere geçiş hakkı sağlarız. Avcılığın en eğlenceli olduğu bu oyun sayesinde pek çok kişi silah nasıl tutulur öğrenmiştir.

12. Bomberman

oyun-kahini-bomberman-indir

Harita içerisinde bir sağa bir sola kaçarak ufak yaratıklara bomba bıraktığımız harika bir oyun. Etrafımızda ki duvarları da bombalarımız ile patlatarak kendimize yol açıyorduk. Ayrıca yaratıkları da aynı şekilde patlatarak tamamen yok etmeye çalışıyorduk. Bu oyunda günümüzde hala bilinen eğlenceli oyunlardan bir tanesidir.

13. Excite Bike

oyun-kahini-excite-bike-indir

Güzel bir motor yarışı yapmayı kim istemez. Bizlere motor yarışını sevdiren oyunlardan bir tanesi olarak dikkat çeken oyunlar arasında yer alıyor. Motor cambazı olarak oynadığımız bu oyunda diğer motorcular ile yarış halinde birinciliğe ilerliyoruz. Ancak yollar zorlu olduğundan mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor.  Bundan dolayı her an takla atarak yol dışına düşebilirsiniz.

14. Wild Gunman

oyun-kahini-wild-gumman-indir

Kovboylar dünyasına hoş geldiniz. Karşımıza en azılı kovboylar çıkan bu oyunda en hızlı silah çeken kazanıyor. Hafızalarda kalmayı başaran özel bir oyun olarak listemizde yer alıyor. Vahşi batının atmosferini bizlere tattıran bu oyun tüm gençleri kovboy haline getirmeyi başarmıştır.

15. Tank 1990

oyun-kahini-tank-1990-indir

Tek kişilik ya da iki kişilik oynanabilen bu oyunun kuralı tuğlalar arasında kapalı olan gri kuşu diğer düşman tanklarından korumak. Şimdi dahi büyük bir heves ve heyecan ile oynanan oyunlar arasında bulunan Tank 1990 oyunu klasik oyun dünyasına en büyük iz bırakan yapıtlardan bir tanesidir.

16. Aladdin

oyun-kahini-aladdin-indir

Prenses Yasemini kurtarmak için elimizden geleni yaptığımız bu oyunda zorluk aşaması en yüksek seviyeler de bulunuyordu. Beceri ve yetenek isteyen bu oyunda doğru hareket etmek çok önemli bir kuraldı. Elimizde bulunan elmaları düşmanların üzerine fırlatarak onları yok ediyorduk ve binaların üzerinde zıplayıp herkesten kaçıyorduk. Dünya genelinde herkesin bildiği bir karakter olan Aladdin, filmi ile birlikte oyunu da tabii ki sevilen ve sayılan yapıtlar arasında kendisine yer ayırmış durumda.

17. Goal 3

oyun-kahini-goal-3-indir

Biraz futbolun dışına çıkan bir futbol oyunu diyebiliriz. Kavga etmek ve oyuncu yaralamak en önemli kural olduğundan faul gibi bir durum söz konusu değil. Fırtınalar, yağmurlar ve şimşekler bizleri saha içerisine etkileyen en önemli faktördü.

18. Formula 1

oyun-kahini-formula-1-indir

8 Bit oyunlar listesinde formula 1 isimli yapımda yer alıyor. Formula 1 yarışı ile ilk kez bu oyun sayesinde tanıştık diyebiliriz. İnce tiz sesli Formula 1 arabamız ile diğer arabaları geçerek bitiş çizgisine bize verilen dakikalar içerisinde varmaya çalışırdık. Dönüşler oldukça keskin olduğundan bazen yol dışına çıktığımız da illaki olmuştur. Ancak eğlence açısından çok yüksek olduğunu söylememiz yanlış olmaz.

19. Snow Bros

oyun-kahini-snow-bross-indir

Düşmanların üstüne kar atarak onları kocaman bir kartopu haline çevirip yuvarladığımız bir oyundu. Kırmızı ve mavi renk olan karakterler ile birlikte oynadığımız bu güzel oyunda farklı Boss’lar karşımıza çıkıyordu. Her Boss’ların kendine ait yetenekleri olduğundan doğru hesap yaparak onları yenmek adına savaşmamız gerekiyordu. Unutulmayan ve her zaman hatırlanan oyunlar arasında yer alan bu yapıt her zaman sevilen oyunlar arasına kendini koymayı başarmıştır.

20. Adventures Island

oyun-kahini-adventures-island-indir

Ada ortamında kız arkadaşını kaçıran uzaylılara karşı verdiğimiz savaşı kimse unutamaz. Eski çağlarda yaşayan karakterimiz çeşitli yaratıklara karşı savaşarak yeni bölümlere doğru yolculuk yapıyordu. Ayrıca yardımcı dinozorların üzerine oturarak onları kullanabiliyorduk. Söz edildiği takdirde herkesin evet bende oynadım dediği oyunlardan bir tanesi olarak Adventures Island listemizde dikkat çeken oyunlar arasında bulunuyor.

21. Galaxian

oyun-kahini-galexian-indir

Uzay gemisini ilk kez bu oyunda görerek diğer düşman gemilerine savaş verdiğimiz bir oyundu. Galaksiyi düşmanlardan kurtarmak adına savaş vererek diğer bölüm için yüksek puanlar toplamamız gerekiyordu. Karşımıza dizilen diğer uzay gemileri kendilerine ait karakteristik yapıları ile bize saldırırken bir yandan onlardan kaçıp biryandan da öldürmeye çalışıyorduk.

22. Tennis

oyun-kahini-tennis-indir

8 Bit oyunlar listesinde tennis isimli yapımda yer alıyor. Spor oyunlarından bir tanesi Tenise geliyoruz. Mavi renkli tenisçimiz diğer tenisçiler ile karşı karşıya geliyor. Sadece tek kişilik değil iki kişilik de oynanabilen bu oyun oldukça zevkli ve Tenis sporunu sevdiren bir oyun diyebiliriz. Ayrıca rakibimizin hızını ve zorluğu da ayarlanabiliyordu.

23. Ninja Gaiden

oyun-kahini-ninja-gaiden-indir

Harika konusu ve yapısı ile birlikte önemli bir yere sahip olan oyun listemizde bulunuyor. Ninja Gaiden oynayan herkes oyunun kalitesini görmüştür. Özel yeteneklerimiz sayesinde düşmanları kolayca avlayabildiğimiz gibi çok iyi kaçma teknikleri sayesinde yara almadan bölümleri geçebiliyorduk. Duvarlara tırmanma özelliği ile gerçek bir Ninja yeteneğini hissedebildiğiniz bu oyun harika Boss’ları sayesinde dikkat çeken oyunlar arasında.

24. Hyper Olympic

oyun-kahimi-hpyer-olimpic-indir

Olimpik oyunu sevenler için mükemmel bir oyun diyebiliriz. Tek kişilik veya iki kişilik oynanan bu oyunda hazır rekorları geçmeniz gerekiyordu. Ayrıca kendi rekorunuzu geçerek dünya şampiyonu olabiliyorsunuz. İçerisinde pek çok olimpiyat oyunu bulunan bu oyun vakit geçirmek adına çok güzel bir seçenekti.

25. Chip N Dale

oyun-kahini-chip-n-dale-indir

8 Bit oyunlar listesinde Chip N Dale isimli yapımda yer alıyor. Sincap kardeşleri tanımayan yoktur. Dünya kurtarıcısı olan bu sincap kardeşler ellerinden geleni yaparak tüm yaratıkları yok etmeye çalışıyorlardı. Tek veya iki kişilik oynanan bu oyun o kadar eğlenceliydi ki saatin nasıl geçtiği anlaşılmazdı. Yetenek ve taktik isteyen bu oyunda iki kişi oynamak bambaşka bir tat veriyordu.

26. Dr. Mario

oyun-kahini-dr-mario-indir

8 Bit oyunlar listesinde Dr. Mario isimli yapımda yer alıyor. Doktor olmak kolay değil. Tüm virüsleri yok etmek için doğru renkli hapları virüslerin üzerine koymak gerekiyordu. Oyun sadece oynanışı ile değil müziğiyle de dikkat çekiyordu. Sizleri oldukça eğlendiren müzik eşliğinde virüsleri bir an önce öldürmeniz gerekiyordu. Özellikle iki kişi oynandığı vakit arkadaşınızla kavga etmemeniz mümkün değildi. Çünkü oyunun içerisinde bulunan bir özellik sayesinde arta kalan hapları rakibinize gönderebiliyordunuz. Böylece rakibinizin oyun dengesi bozuluyordu.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *