Steam Guard Nedir, Nasıl Etkinleştirilir?

Steam Guard nedir, nasıl kullanılır sorusu son dönemlerde oldukça sık sorulmakta ve merak edilmektedir. Oyun sektöründe yaşanan son gelişmeler her ne kadar olumlu olsa da ne yazık ki bazen istenmeyen güvenlik sorunları ortaya çıkabilmektedir.

Yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle birçok oyuncunun hesapları çalınabilmekte ve çalınan bu hesaplar başka kişilere satılabilmektedir. Özellikle bilgisayar oyuncularına denk gelen bu durum nedeniyle platformlar da çeşitli önlemler almaktadır. Önlem alan platformların başında ise Steam gelmektedir. İşte, Steam platformunun güvenlik için geliştirdiği Steam Guard özelliği…

Steam Guard Nedir?

Steam Guard, Steam platformu tarafından özel olarak geliştirilen ve hesabınızı koruyan özel bir güvenlik sistemidir. İki aşamalı bir şekilde aktif olarak kullanılan bu sistem sayesinde kullanıcıların hesap bilgileri de son derece güvenli bir şekilde korunmaktadır.

Söz konusu güvenlik önlemini aktif eden kullanıcılar, hesaplarına girebilmek için mobil uygulamaya veya e-posta adresine gereksinim duymaktadır. Zira, hesabına girmek isteyen kullanıcılar, özel bir kod ile karşılaşmaktadır. Bu özel kod ise oyun severlerin e-posta adresine veya mobil uygulamalarına gönderilmektedir.  Peki, Steam Guard etkinleştirme işlemi nasıl yapılır?

Adım Adım Steam Guard Etkinleştirme İşlemi

 

Steam Guard Nedir, Nasıl Etkinleştirilir?
Steam Guard Nedir, Nasıl Etkinleştirilir?

Steam Guard etkinleştirme işlemi son derece pratik ve bir o kadar da hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. İşte, söz konusu eşleştirme işleminin tüm adımları;

  • Söz konusu güvenlik önleminden yararlanabilmek için öncelikli olarak mail adresinizi doğrulamanız gerekmektedir.
  • Doğrulama işlemini tamamladıktan sonra Steam uygulamasına giriş yapınız ve hemen ardından Steam yazısına tıklayarak ayarlar menüsüne giriniz.
  • Ayarlar menüsüne giriş yaptıktan sonra Steam Guard hesap güvenliğini yönet yazısına tıklamanız gerekmektedir.
  • Söz konusu tıklama işlemini tamamladıktan sonra karşınıza Steam Guard’ ı yönet isimli bir pencere gelecektir.
  • Bu pencere içerisinde yer alan mobil ve e-posta seçeneğini seçerek güvenlik işlemini aktif edebilirsiniz.

 

Yukarıda yer alan anlatımı takip ederek sizlerde son derece kolay ve pratik bir şekilde etkinleştirme işlemini tamamlayabilirsiniz. Söz konusu etkinleştirme işlemi sayesinde hesabınızı koruyabilir ve çalınmasını önleyebilirsiniz.

 

Steam Guard Kodu Nasıl Elde Edilir?

Steam Guard koduna son derece kolay ve pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz. Eğer, ayarlar sekmesinde e-posta seçeneğini seçti iseniz, kodunuz otomatik bir şekilde mail adresine gönderilecektir.

 

Tüm bunların yanı sıra güvenlik kodu alma süreci mobil cihazlar vasıtasıyla da gerçekleşmektedir. Mobil kimlik doğrulayıcı sistemi kullanıyor iseniz kodunuz mobil uygulamaya gönderilecektir. Mobil uygulamaya gelen kodu sisteme girerek hesabınıza son derece kolay bir şekilde erişebilirsiniz.

 

 

 

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *

Yapılan Yorumlar
  1. Mehmet Şahin

    Uzun süredir uğraşıyordum bir kaç yere baktım ama çözümü bulamadım. ellerinize sağlık bu yazı işimi gördü teşekkürler.