Dünyanın En İyi 10 CSGO Oyuncusu Kimdir?

Oyun dünyasının en köklü oyunlarından birisi olan CSGO, Valve şirketi tarafından 21 Ağustos 2012 yılında piyasaya sürüldü. Dünya üzerinde büyük yankı uyandıran bu aksiyon oyunu hala dünyanın en çok oynanan oyunları listesinde yerini korumaya devam ediyor. Hal böyle olunca rekabetçi bu oyun birçok ödüllü turnuvaya da ev sahipliği yapıyor. Bu yazımızda dünyanın en iyi 10 CSGO oyuncusu listesini derledik.

10- Robin “Ropz” Kool

Takım: Mousesports

Rol: Lurker

Mousesports takımında yer alan Robin “ropz” Kool listenin onuncu sırasında yer alıyor. Çok yönlü bir oyuncu olması ile bilinen oyuncu, Faceit Pro League adlı maç sistemindeki FPL liginde kendini göstererek buralara kadar gelmeyi başarmıştır. Çok hafif ve kaliteli bir nişan alma yeteneğine sahip oyuncu altın dönemlerini milli CSGO oyuncusu Özgür “woxic” Eker ile 2019 yılında yaşamıştır.  Estonyalı olan Ropz, bu kadro ile birçok turnuvada dereceler elde etmiştir ve Twitch yayınlarında yaptığı vuruşlar ile kendinden söz ettirmiştir. CSGO dünyasında hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahiptir.

2020 yılında “ICE CHALLANGE 2020” isimli A-Tier turnuvada, Natus Vincere karşısında 3-1’lik bir galibiyet alıp Mousesports adına turnuvayı kazanmışlardır. 7 S-Tier turnuva ve 3 A-Tier turnuvada takımı ile derece elde ederek aktif oyuncular arasında en çok başarım kazananlardan birisidir. Güncel olarak 1.22 Rating değerine sahiptir.

 

9- Russel “ Twistzz” Van Dulken

Rol:Rifler

Kanada asıllı oyuncu olan Russel “Twistzz” Van Dulken, Team Liquid takımında yer almaktadır. Kendisi destek rolünde oynamasına rağmen aldığı skorlarla takımına birçok maçı hatta birçok turnuvayı kazandırmıştır. CSGO oyununda Kuzey Amerika içerisindeki en keskin nişan alma yeteneklerinden birine sahip olan oyuncu, birçok takım değiştirip tutunamadıktan sonra altın zamanlarını Team Liquid ile oynadığı turnuvalarda yaşamıştır. Takımının en önemli isimlerinden olan “Twistzz” listemizin dokuzuncu sırasında yer alıyor.

8 tane S-Tier ve 2 adet A-Tier turnuvada takımıyla derece almayı başarmıştır. Kendisi Twitch yayınları yapıyor ve Kuzey Amerika içerisinde birçok hayran kitlesi mevcut. Bireysel yetenek ve takım uyumu olarak gerçekten verimli bir oyuncu ve tek başına dahi turnuvalarda takımını taşıyabilme potansiyeline sahip.

8- Vincent “Brehze” Cayonte

Takım: Evil Geniuses

Rol: Rifler

Evil Geniuses takımı adına ter döken CSGO oyuncusu, 2018 yılına kadar adeta bir hayalet gibiydi. Çok fazla takım değiştiren ve tutunamayan bu oyuncunun yolu 2019 yılında “Evil Geniuses” ile kesişti ve kendisi bu takım ile birçok başarıya imza atmayı başardı.

Toplamda 3 A-Tier turnuva derecesi ve 7 adet S-Tier derecesi bulunuyor. Güncel olarak 1.21 Rating değerine sahip.

 

7- Keith “NAF” Markovic

Takım: Team Liquid

Rol: Rifler(Lurker)

Dünyanın En İyi 10 CSGO Oyuncusu Kimdir?
Dünyanın En İyi 10 CSGO Oyuncusu Kimdir?

Keith “NAF” Markovic, yine bir Kanadalı Team Liquid oyuncusu. Twistzz ile takımın bel kemiklerinden birisi olan NAF, yine Brehze gibi zamanında birçok Kuzey Amerika takımı için ter dökmüş ama bir başarıya imza atamamıştı. Team Optic ile yıldızı parlayan oyuncu daha sonrasında Team Liquid tarafından transfer edilerek Kuzey Amerika’nın en iyi CSGO takımında yer almayı başardı. Çok keskin bir nişan alma yeteneğine sahip ve çok akıllı bir CSGO oyuncusu olduğunu söyleyebiliriz. Gerek oyunları ile, gerek oyun bilgisiyle takımını yükseklere taşıyan “NAF” listemizin yedinci sırasında yer alıyor. Ayrıca kendisi donuk bakışları ile rakiplere korku salıyor.

Şu ana kadar 8 S-Tier ve 2 A-Tier turnuvada dereceye sahip. Kendisi güncel olarak 1.13 Rating’e sahip. Bireysel olarak dünyanın en iyi oyuncularından birisi diyebiliriz. Profesyonel hayatı boyunca çok stabil ve başarılı bir kariyere sahiptir.

6- Denis “electronic” Sharipov

Takım: Natus Vincere

Rol: Rifler

Rusya’nın parlayan yıldızlarından olan Denis “electronic” Sharipov, bir zamanlar dünyanın en iyi CSGO oyuncusu olarak nitelendirilen s1mple ile aynı takımda Natus Vincere’de oynuyor. Kendisi üst düzey bir nişan alma yeteneğine sahip. S Tier turnuvalara sonradan dahil olan ve öncesinde fazla tecrübeye sahip olmamasına rağmen çok kolay bir adapte süreci geçiren oyuncu, NaVi takımı ile birçok başarıya imza atmıştır. Bu başarıları sayesinde listenin altıncı sırasında yer almayı başarmıştır.

8 adet S Tier turnuvada ve 2 adet A Tier turnuvada derece başarısı elde etmeyi başarmıştır. Profesyonel oyunlarıyla birlikte NaVi hayranlarının da sevgisini kazanmıştır.

5- Emil “Magisk” Reif

Takım:Astralis

Rol: Rifler (Oyun İçi Lider)

 

Uzun süre boyunca dünya sıralamasında ilk beşte kendine yer bulan “Astralis” takımının oyuncusudur. Kendisinin çok hafif ve etkili bir nişan alma yeteneği vardır. Takımı ile Danimarka CSGO dünyası adına birçok iş başarmışlardır. Bireysel olarak şu an dünyanın en iyi ilk beş oyuncusu arasında yer alıyor. Kendisi takıma sonradan eklenmesine rağmen çok kolay uyum sağlamıştır ve bu sayede “Astralis” dünyanın en iyi CSGO takımlarından birisi olmuştur. Danimarka’nın en genç yeteneklerinden birisidir.

10 adet S Tier turnuvası şampiyonluğu bulunmaktadır. Ayrıca 1.07 rating değerine sahiptir.

4- Jonothan “EliGE” Jablonowski

Takım:Team Liquid

Rol: Rifler (Entry Fragger)

Dünyanın En İyi 10 CSGO Oyuncusu Kimdir?
Dünyanın En İyi 10 CSGO Oyuncusu Kimdir?

Team Liquid içerisinde yer alan bir başka başarılı oyuncu olmakla beraber Kuzey Amerika bölgesinin en iyi oyuncularından birisidir. İnsanüstü bir nişan alma kabiliyetine sahip olan oyuncu, takımının Kuzey Amerika’nın en iyi takımı olma konusundaki en önemli etkenlerden birisidir. Yoktan var ederek takımına birçok raunt kazandırmıştır. Genç yetenekler arasındaki en etkili oyunculardan birisidir. CSGO dünyası ve Kuzey Amerika  en kıymetli CSGO oyuncusu olarak yer almaktadır

8 Adet S Tier ve 2 adet A Tier turnuvada derece yapmıştır.

 

3-Nicolai “device” Reedtz

Takım: Astralis

Rol: Keskin Nişancı

 

Listede yer alan ilk keskin nişancı oyuncusudur. Kendisi “Astralis” takımının göz bebeğidir. Takım Dignitas adı altında oynadığı dönemlerde bile kadro değişirken o takımda kalmayı hak etmiştir. CSGO dünyasının en stabil başarı gösteren keskin nişancılarından birisidir. Takıma yaptığı katkılar ile birçok turnuvanın kazanılmasında büyük rol oynamıştır. Danimarka CSGO aleminde birçok hayrana sahiptir. 25 yaşına gelmiş olmasına rağmen hala ödün vermeden oyunu oynamaya devam ediyor.

10 adet S-Tier turnuvada derece yakalamayı başarmıştır.

2- Oleksondr Olehovych “s1mple” Kostliyev

Takım:Natus Vincere

Rol: Keskin Nişancı

 

CSGO dünyasının şımarık çocuğu olarak bilinir. Kendisi yeteneği ile bazı kişiler tarafından dünyanın en iyi oyuncusu olarak nitelendiriliyor. CSGO tarihindeki en iyi CSGO oyuncusu olarak 2. sırada yer almaktadır. Genç yaşta olmasına rağmen takımını taşıyabilme kapasitesine sahiptir. Kendisinden her zaman en iyisi beklenir. Keskin nişancı olarak harika reflekslere sahiptir. Ayrıca diğer silahları kullanırken de birçok oyuncudan daha iyi kullanır. Natus Vincere adı altında kariyerine devam ediyor. Takım arkadaşı “electronic” ile takımına birçok başarı getirdiler.

8 S-Tier ve 2 A-Tier turnuvada derece yapmayı başarmıştır. Ayrıca ilk 10 CSGO oyuncusu arasındaki tek Ukraynalı oyuncudur.

 

1-Mathieu “ZywOo” Herbaut

Takım:Team Vitality

Rol: Keskin Nişancı

Dünyanın En İyi 10 CSGO Oyuncusu Kimdir?
Dünyanın En İyi 10 CSGO Oyuncusu Kimdir?

Fransız asıllı oyuncudur. “Team Vitality” için forma giymektedir. Daha yirmi yaşında olmasına rağmen verilen ödüllerle 2019 yılının en iyi oyuncusu olmayı başarmıştır. CSGO dünyasının efsaneleri olan “shox” “KennyS” gibi isimlerle aynı takımda oynamış ve oynamaya devam ediyor. Gerçekten bu kadar isim arasında kendine yer edinebilmesi ve dünya üzerindeki en iyi CSGO oyuncusu olması çok şaşırtıcı bir durum. Yine “s1mple” gibi çok yönlü bir keskin nişancı oyuncusudur ve takımını tek başına sırtladığı çok fazla turnuva oynamıştır.

7-S-Tier ve 3 A-Tier turnuvada derece kazanmayı başarmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *

Yapılan Yorumlar
  1. Kahve telvesi

    Oyunlar hakkında araştırma yapıyordum epey not alacağım bilgi aldım. Teşekkür ederim. Turkiyede encok oynan oyunları listesini de bekliyoruz.