1 Yayıncı Canlı Yayında PUBG Hilesi Yaparken Ban Yedi

Bildiğiniz gibi birçok oyunda hile yapan veya yapmaya çalışan oyuncular mevcut. İşte bu popüler oyunda yıllardır hilecilerden kurtulabilmiş değil. Daha önce birçok PUBG  hilesi tespit eden oyun yöneticileri bu sefer ise bir canlı yayında hile tespit etti.

PlayerUnknown’s Battlegrounds yani kısaltmasıyla PUBG, günümüzde dahi oldukça büyük bir kitleye sahip. Gün geçtikçe popülerliğini yitirmeyen oyun, düzenlediği turnuvalarda dâhil olmak üzere birçok konuda önümüze çıkabiliyor. Popülerliği tamamen kaybolmayan oyunun tabi ki bazı noktalarda dezavantajı bulunabiliyor. Twitch yayın platformunda yayın yapan bir kullanıcı oyunun topluluk yöneticisi tarafından canlı yayında banlandı. Üstelik sadece olay bu kadarla da kalmadı ve banı atan geliştirici yayıncının chatine bir mesaj gönderdi.

PUBG Geliştiricisi, Hileciyi Canlı Yayında Banladı

Ünlü Twitch yayın platformunda bir PUBG geliştiricisi ilginç bir banlama olayına imza attı. ‘Vesprine’ kullanıcı adına sahip olan bir kullanıcı Twitch üzerinden PUBG yayını yapıyordu. Ancak bazı izleyiciler, bu kişinin PUBG hilesi yaptığını fark ederek yayınlarından klip aldılar. Klipleri alan kişiler daha sonra gerekli yerlere şikâyette bulundular.

Şikâyetler üzerinden birkaç saat sonra yayını ziyaret eden bir oyun geliştiricisi oyuncuyu canlı yayında banladı. Canlı yayında oyundan banlanan kullanıcının ekranında bir mesaj ortaya çıktı. Twitch platformunda ‘Vesprine’ nickine sahip hilecinin oyun ekranında “Kısıtlanmış Hesap – Hile kullanımı nedeniyle oturumunuz sonlandırılacak.” mesajı yer aldı. Ancak olay tüm bunlarla bitmedi ve ban olayından sonra ilginç bir olay daha yaşandı.

Bir Yayıncı Canlı Yayında PUBG Hilesi Yaparken Ban Yedi
Bir Yayıncı Canlı Yayında PUBG Hilesi Yaparken Ban Yedi

PUBG hileleri kullanan yayıncının sohbet kısmına atılan bir mesaj, izleyicileri şaşkına çevirdi. Çünkü banı atan oyun geliştiricisi PUBG_Hawkinz, yayının sohbet kısmına “peace loser” yazarak adeta hileciyle alay etti. Ban yiyen hilecinin olaylara genel tepkisi ise yukarıda bulunan ekran görüntüsüne benzer şekilde oldu. Ayrıca geliştiricinin attığı mesajın ardından olay izleyicilerin daha fazla ilgisini çekmeyi başardı. Yaşananların ardından Reddit üzerinde bu olay hakkında başlık bile açıldı.

PUBG Hilesi Kullanan Hileci Daha Önce de Birçok Kez Ban Yemişti

PUBG hilesi kullanan hilecinin Twitch üzerinden canlı yayında ban yediğini belirtmiştik. Ancak bu noktada işin ilginç bir tarafı daha bulunuyor. Twitch üzerinde ‘Vesprine’ kullanıcı adıyla tanınan hileci görünüşe göre daha önce de birçok kez oyundan ban yemeyi başarmış. Ancak hileci buna rağmen yeni hesaplarla hile kullanmaya devam ediyor gibi gözüküyor. Yani bu olay hilecinin başına ilk kez gelmiyor. Kısacası bu hileci, yılmadan hile kullanımına devam edecek gibi gözüküyor. Oyunun yöneticilerinin ise bu konuda nasıl bir yol izleyeceği oldukça büyük bir merak konusu.

 

 

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *

Yapılan Yorumlar
  1. Elif

    Bizim arkadaş da bugün hile yaptı anında ban yedi yani beuler ve bayanlar dikkat edinm ayrıca yazı da güzelce açıklamış hile yapmayın işte