FPS Nedir? Neden Düşer, Nasıl Yükselir?

FPS, son dönemlerde oyun severlerin karşısına oldukça sık çıkan terimlerden biri olarak kabul edilmektedir. Özellikle, rekabetçi oyun modunda oyun severlerin karşısına çıkan bu terim, çeşitli kafa karışıklarına da neden olabilmektedir. Peki, FPS Nedir? Nasıl ölçülür, neden düşer nasıl yükselir?

Oyun severler tarafından merak edilen tüm bu soruların yanıtlarını gelin detaylı ve bir o kadar da ayrıntılı bir şekilde birlikte inceleyelim.

FPS Nedir?

Tek saniye içerisinde ekrana aktarılan kare miktarına FPS, bir diğer bilinen adı ile Frame Per Second denilmektedir. Oyun içerisinde alınan Frame Per Second değeri, bilgisayar performansınız ile doğru orantılı bir şekilde azabilmekte ve artabilmektedir.

FPS nedir| FPS arttırma programları

FPS nedir| FPS arttırma programları

Yapılan araştırmalar doğrultusunda bir oyunu donmadan rahat bir şekilde oynayabilmek için en az 30 Frame Per Second değerine sahip olmanız gerekmektedir. Standart olarak kabul edilen bu değerin altında bir değer almanız durumunda ne yazık ki donma problemleri ile karşılaşabilirsiniz.

FPS Neden Düşer?

FPS neden düşer sorusu, oyun severler tarafından sıklıkla araştırılmakta ve bir o kadar da merak edilmektedir. Söz konusu değer, genellikle ekran kartının ve işlemcinin yeterince iyi olmamasından ötürü düşebilmektedir.

Donanımsal nedenlerin yanı sıra driver güncellemelerinin zamanında yapılmamasından ötürü de oldukça ciddi bir performans kaybı yaşanabilmektedir. Tüm bunların yanı sıra arkada planda devamlı olarak çalışan gereksiz programlar ile açık bırakılan internet tarayıcıları da FPS değerinin düşmesine neden olabilmektedir. Peki, FPS nasıl yükselir? İşte, merak edilen bu sorunun ayrıntılı yanıtı…

FPS Nasıl Arttırılır?

FPS nedir| FPS arttırma programları
FPS nedir| FPS arttırma programları
  • Frame Per Second değerini arttırabilmek için başta ekran kartı olmak üzere tüm donanımlarınızı güncellemeniz gerekmektedir.
  • FPS değerini yükseltmek için arka planda çalışan gereksiz uygulamalar ile tarayıcınızı kapatmanız gerekmektedir.
  • Yapılan güncellemeler neticesinde halen Frame Per Second değeriniz düşük ise grafik ayalarınızı düşürmeniz tavsiye edilmektedir.
  • Yukarıda yer alan yöntemlerin işe yaramaması durumunda ekran kartı başta olmak üzere farklı donanım birimlerini değiştirmeniz önerilmektedir.

İdeal Frame Per Second Değeri Kaç Olmalıdır?

Oyunları donmadan oynayabilmek için önerilen ideal Frame Per Second değeri 30 olarak oyun severlere duyurulmuştur. Fakat, oyunlarda en yüksek verimliliği elde edebilmek ve oyunları son derece akıcı bir şekilde oynayabilmek için en az 60 FPS değerine sahip olmanız gerekmektedir.

FPS Ölçme

FPS nedir| FPS arttırma programları

Başta Fraps, MSI AfterBurner ve GeForce Experience programları olmak üzere çeşitli programlar vasıtasıyla FPS değerinizi oldukça kolay bir o kadar da hızlı bir şekilde ölçebilirsiniz.

FPS Değerini Arttıran Programlar

FPS nedir| FPS arttırma programları
FPS nedir| FPS arttırma programları

FPS arttırma programları, oyun severler tarafından son derece merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Sizlerde aşağıda bulunan programları kullanarak Frame Per Second değerinizi kolaylıkla arttırabilirsiniz. İşte, özellikleriyle işinize son derece yarayacak o programlar;

 

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *