DLL Dosyaları Eksik Hatası (% 100 Kesin Çözüm)

Bilgisayar kullanıcılarının en fazla karşılaştığı problemlerden bir tanesi DLL dosyaları eksik hatası olarak bilinir. Bu tip hata ile karşılaşan bilgisayar kullanıcıları bilmeliler ki çok zor yöntemleri bünyesinde barındırmayan bir problemdir. Şimdi siz değerli bilgisayar kullanıcılarına bu problemin çözümü ile ilgili olarak bilgileri aktaracağız.

DLL Nedir?

Eş zamanlı şekilde pek çok sayıda programların kullanıldığı veri ve kodları içeren özel bir kitaplıktır. Windows sistemi kullanıldığında DLL bünyesinde bulunan aç işlevi birçok program tarafından aynı zamanda kullanılabiliyor. Bu şekilde bu kod tekrarlı olarak verimli düzeyde bellek kullanımı yapılması için destek sunuyor.

DLL files kullanılması halinde bir programın farklı türden bileşenler biçiminde modüler duruma getirebilmesi sağlanabilir. Bu önemli unsur aracılığıyla güncelleştirme yaşayan bir programın geride kalmış olan kısımlarının etkilenmesi engellenir. Böylece her modül üstünde uygulama görmesi daha basit şekilde gerçekleşir.

Örnek verilmesi halinde bir muhasebe programı kullanıldığı esnada, programda olan herhangi bir oranı değişmesi gerekiyorsa bu durum DLL üstünden yansıtılabilir. Böylece bütün programın baştan oluşturulmasına gerek kalınmaz. Üstelik güncelleme durumu problemsiz şekilde tamamlanır.

DLL Dosyaları Eksik Hatası Nedir?

Programları çalıştırmak adına gereken DLL dosyası eksik görüldüğünde DLL dosyaları eksik hatası uyarısı meydana gelir. Çalıştırılması istenen program açılma işlemini yaşamayarak, Windows tarafından eksik görülen DLL dosyası adına xxx.dll bulunamadı uyarısını sunacaktır. Bu nedenle programın çalıştırılması için eksik görülen DLL dosyasına sahip olunması mecburidir.

DLL Dosyaları Eksik Hatası Kesin Çözümü
DLL Dosyaları Eksik Hatası Kesin Çözümü

DLL Dosyaları Eksik Hatası Kesin Çözümü

Bilgisayar kullanıcıları bu hayatı alıyorsa ve sistemde herhangi bir problem söz konusu değilse, oldukça kısa bir sürede bu durumdan kurtulabilirler. Kullanıcılar http://www.dlldownloader.com/tr/ adresi üzerinden eksik kalan DLL dosyası indirilebilir. DLL indir işlemi sonrasında yapılması gereken adım ise indirilen dosyayı eksik olan programın bulunduğu klasörün içine eklemektir.

DLL Dosyası Eksik Hatası Çözümü İçin Alternatif Yöntem Nedir?

Program ya da pc oyunları çalıştırmak istendiği zaman alınan bu hata uyarısı Windows güncelleme işlemlerinin yapılmaması sebebiyle ortaya çıkabilir. Uyarının ortadan kaldırılması ve programların sorunsuz çalışması adına Windows güncellemelerin gerçekleşmesi gerekir. Güncellemeleri eksiksiz yerine getirenler DLL dosyası eksik hatası çözümü için iyi bir adım atmış olacaklardır. Bu sayede program eskisi gibi hiçbir sıkıntı yaşamadan kullanılabilecektir.

 

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *

Yapılan Yorumlar
  1. Mehmet Battal

    Bilgi için teşşekkürler sorunu gidermemde yardımcı oldu. Bu tür bilgi verici içeriklerin devamı gelirse iyi olur