Can Sıkıntısına İyi Gelen Oyunlar

Can sıkıntısına iyi gelen oyunlar listesini sizler için hazırladık. Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Virüsü sebebiyle evlerimizde kalmak zorunda kaldık. Mart ayından beri ülkemizde de ortaya çıkan bu virüs günlük yaşantımızdaki faaliyetleri yapamaz hale getirdi bizleri. Okullarımızdan, işlerimizden, sevdiklerimizden, sokaklarımızdan, oyun oynadığımız ortamlarımızdan uzaklaşmak zorunda kaldık.

Bu süreçte ilk zamanlar kendimize vakit ayırdığımız için evlerimizde yaptığımız tatillerimiz bizlere çok iyi geldi, yenilendiğimizi ve kendimizle içsel bir sürece girdiğimizi düşündük. Zaman geçtikçe yaptığımız olağan şeylerden sıkıldık ve yeni arayışlar içine girdik. Tabii ki de bu arayışlar içinde çok verimli sonuçlar edemedik çoğumuz sebebi ise; yaptığımız aktivitelerin ve yapılacak aktivitelerin çok kısıtlı olduğunu gördük ev ortamında.

Bu durum ise bizi dijital ortama ve sosyal medyaya itti. Google’da en çok arattığımız şeylerden biri can sıkıntısına iyi gelen aktiviteler, can sıkıntısına iyi gelen oyunlar, okunması gereken kitaplar, izlenmesi gereken dizi ve filmler oldu. Ne kadar istemesek de genellikle çocuklarımız ve gençlerimiz kopamıyorlar bilgisayar ve telefondan, tabii ki biz yetişkinler de öyle.

Bu yazımızda sizlere can sıkıntısına iyi gelen oyunlar konusunda bilgilendirme yapacağız. Tavsiye ettiğimiz oyunlar sizlere karantinanın nasıl geçtiğini unutturacak sizlere. Hem mobil hem de bilgisayar oyunları için tavsiyelere geçelim. Haydi, o zaman başlayalım!

Can Sıkıntısına İyi Gelen Oyunlar Listesi

oyun-kahini-can-sikintisina-iyi-gelen-oyunlar-listesi

Can sıkıntısına iyi gelen oyunlar listesini sizler için hazırladık. İşte, o liste…

1. GTA

oyun-kahini-gta-indir

Bu oyun Amerika Birleşik Devletleri’nde geçmektedir. Birçok serisi olan bu oyun 1977 yılında piyasaya 2 boyutlu olarak sürülmüştür ve o zamandan bu zamana popülaritesi devam etmiştir. Piyasa sürüldüğünde 2 boyutlu olan bu oyun 2000 yılından sonra grafikleri geliştirilip 3 boyutlu yapılmıştır.

Can sıkıntısına iyi gelen oyunlar listesinin bizler için üst sıralarda GTA oyunu gelmektedir. Birçok serisi ile sıkılmadan oynanan bir oyun ve zengin grafikleri ile oyun zevki veren bu oyun, oyun içerisindeki görevleri yerine getirerek daha heyecanlı; polislerden kaçarken ki yakalanmama adrenali ile daha eğlenceli vakit geçireceğiniz bir oyundur.

2. Can Sıkıntısına İyi Gelen Oyunlar Listesinde Sims İsimli Yapımda Yer Alıyor

oyun-kahini-can-sikintisina-iyi-gelen-oyunlar-listesinde-sims-isimli-yapimda-yer-aliyor
Sims

2000 yılında piyasaya sürülen bu oyun strateji ve simülasyon oyunudur. İlk olarak The Sims adı ile çıkmıştır. Bu oyunda herkes kendi karakterlerini oluşturup onlara hayat vererek kendilerini oyunun içinde hissedebiliyorlar. Bu karakterlere Sim adı veriliyor. Karakterlerinizi kendi isteğinizle yaratıp yaşatıp sanal dünyanın içine kapılıyorsunuz.

Oyunun birçok alt oyunu varken dört ana oyun içinde şekillenir. Her Sim’in görevleri vardır; Aile kurmak, ev kurma, yemek yapmak, spor yapma, analitik düşünme, strateji geliştirme vs. Oyun sizlere evinizin içini dekore etmek için bile tavandan duvarına en ince ayrıntısına kadar alet ve edevat (duvar kâğıdı, mobilya, mutfak malzemeleri vs.) verilir.

Sims’ i yakından takip eden ve sabah akşam oynayan oyuncular arasında en beğenilen The Sims oyunu: The Sims 4’dür. Can sıkıntısına iyi gelen oyunlar arasında adını yazdıran bu oyun sanal gerçeklik ile bağdaştırılır. Bu oyun artık aynı zamanda akıllı telefonlarımızda da oynayabiliriz.

3. Call Of Duty

oyun-kahini-call-of-duty-indir

Popülaritesi yüksek ve can sıkıntısına iyi gelen oyunlar listesinde bu savaş ve aksiyon oyunu çok tercih edilir. Aksiyon severlerin tercih etmesi gereken bir oyun olmakla beraber, dünya çapında çok oynanan bir oyundur. Serili bir oyun olup birçok serisi bulunmaktadır. Serideki bazı oyunlar modern zamanı bazı oyunlar ise soğuk savaş dönemi ve II. Dünya Savaşını konu edinmektedir. Efektler, sesler, görüntü kalitesi, grafikler, karakterler, kullanılan ekipmanlar tamamen sizi o zamanlara götürecek ve o anı yaşatacak.

4. Age of Empires

oyun-kahini-age-of-empires-indir

Can sıkıntısına iyi gelen oyunlar arasındaki bu oyun çok oynanan ve talep gören bir oyundur. Eski ve efsanevi bir strateji oyunudur. Çoğu mobil ve bilgisayar oyunu Age of Empires oyunundan örnek alarak üretilmiştir. Birçok oyunun çıkmasını sağlayan bu oyun çok strateji isteyen bir oyundur. Taş devri çağından başlatılan oyun görevler tamamlandığı sürece çağ atlar. Sizleri eskiye götürüp o zamanlarda yaşatıyor. Birçok şeyi inşa ederek kendi analitik becerilerinizi geliştiriyorsunuz. Hiçbir zaman eskimeyecek bu oyun saatlerce oyuncuyu ekrana kitleme özelliğine sahiptir.

İlginizi Çekebilir: Sevgiliyle Oynanacak Mobil Oyunlar | 2021

5. Zula

oyun-kahini-zula-indir

Türk yapımı online bir oyundur. Türk oyuncuların çokça ilgisini çeken oyunun asıl amacı belirli bir süre içerisinde verilen görevleri yerine getirmektir. Sadece online olarak oynanılan bu oyun stresi atmak için birebirdir. Oyun içerisindeki karakterler televizyonda izlediğimiz dizi ve filmlerdendir. Televizyon karakterleri oyuna dâhil oldukları için oyun, oyuncuyu daha çok içine çeker ve oyun oynama zevki verir. Grafikleri normal oyun statüsüne göre oldukça üst düzeydedir. Ses ve görüntü kalitesi uyum içerisindedir. Can sıkıntısına iyi gelen oyunlar arasında özellikle Türk oyuncular için en üst sıralarda olma özelliğine sahip bir oyundur.

6. Candy Crush

oyun-kahini-cand-crush-indir

Can sıkıntısına iyi gelen oyunlar listesinde belki de en üst sırada olan oyun Candy Crush vardır. Sinir ve strese birebir gelir bu oyun. Şekerleri üçlü, dörtlü ve beşli sıralar haline getirilerek bir şerit oluşturulur ve şekerler patlatılır. Hem sinir – strese iyi gelen bir oyun hem de analitik düşünmeyi geliştirmek için çok güzel bir oyundur. Her oyun için farklı hamle sayıları vardır. Bu hamle sayılarını bitirdiğimizde oyun da biter. Oyun içerisinde altı can bulunur ve bu canları kullanıp bitirdiğimizde belirli bir zaman içerisinde canlar yeniden aktif hale gelir. Oyun kazandıkça altın kazanabilir ve bu altınları oyun içerisinde kullanabiliriz. Eğlenceli ve vaktin nasıl geçtiğini anlamayacağımız bir oyun.

7. Subway Surfers

oyun-kahini-subway-surfers-indir

Oyun tamamen hıza ve el göz koordinasyonuna bağlı zevkli bir oyundur. Oyunun hikâyesi; sprey boyayla grafiti yapan bir genç güvenlik görevlisine yakalanır ve kovalamaca başlar. Telefon ekranımızı sağa ve sola kaydırarak gencimizi güvenlik görevlisine yakalanmadan koşturmaya çalışılır. Oyun içerisinde altınlar kazanılır ve kazanılan altınlarla karakterimize özellik yükler ya da oyun içerisinde kullanılan kaykay, mıknatıs gibi eşyalar satın alırız. Oyun can sıkıntısına iyi gelen oyunlar listesinde çok rağbet gören bir oyun olup; son derece eğlenceli ve adrenali yüksek olan bir oyundur.

8. Clash of Clans

oyun-kahini-clash-of-clans-indir

Clash of Clans online bir oyundur. Size bir köy verilir ve siz o köyü geliştirirsiniz. Köyünüze yapılar inşa edip ve köyünüzü saldırılardan korumak zorundasınızdır. Facebook bağlantısı üzerinden bu oyuna giriş yaparsanız arkadaşlarınızın köylerini ziyaret edip birbirinize hediyeler gönderebilirisiniz. Savunma ve stratejiye dayalı bir oyundur.

Ne kadar çok stratejik ve analitik düşünürseniz o kadar çok başarı elde edersiniz oyun içerisinde. Oyunun ligleri vardır ve askerlerinizle elde ettiğiniz başarılar size kupalar kazandırır. Kazandığınız kupalar sizi liglerde yukarı taşır ve rütbenizi belirler. Zaman alan ve düşünmeyi gerektiren bir oyun olup can sıkıntısına iyi gelen oyunlar listesinde yerini almıştır.

Pandemi sürecini az hasar almak ve sevdiklerimizi korumak için evimizde kalalım. Evimizde kaldığımız süre içerisinde can sıkıntımızı gidermek amacıyla ve kendimizi geliştirmek adına stratejik oyunları tercih edelim. Böylelikle beynimizi hep aktif tutarız ve analitik düşünmemiz bize hayatımızın her anında yardımcı olan bir etkendir. Hem düşünelim hem oynayalım hem kendimizi geliştirelim hem eğlenelim hem de evlerimizde kalalım.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *