2021 Yılında Oynanabilecek Mobil Multiplayer Oyunlar

Bilgisayar oyunları eğlenceli vakit geçirerek stres atma yollarının ayrılmaz bir parçası. Bilgisayarın yanı sıra akıllı telefonlarla oynanabilen mobil multiplayer oyunların, birden fazla kişi ile oynanabilme özelliği nedeniyle arkadaş grupları tarafından tercih edilir. Mobil multiplayer oyunlarda oyuncu sayısı arttığında eğlence de ikiye katlanır.

Takım ruhunu pekiştiren mobil multiplayer oyunlarda, oyunun boyutu çok önemlidir. O nedenle çoklu oynanan oyunların bulunması pek kolay değildir. Oyun tutkunları için derlediğimiz kaliteli ve bulunması zor olan Mobil multiplayer oyunlar şu şekilde sırlanabilir:

Mobil Multiplayer Oyunlar Listesi

oyun-kahini-mobil-multiplayer-oyunlar-listesi

Mobil multiplayer oyunlar listesini sizler için hazırladık. İşte, hazırladığımız eğlenceli liste…

1. Mini Militia

oyun-kahini-mini-militia-indir

Boyutu 39 MB ve iki boyutlu bir platform oyunu olan Mini Militia, 6 kişilik ekip halinde oynanabilecek klasik bir oyun.

Oyun kurgusu sezgiseldir. Oyuncunun karakterini hareket ettirmesine yardımcı olan sanal bir çubuk ekranın sol kenarında görünür. Hedef çubuğu da ekranın sağ tarafında bulunur. Oyuncunun silahla hedefe nişan aldığı sürece silah otomatik olarak ateş eder. Bu yüzden, oyuncunun nişan alma konusunda endişelenmesine gerek yoktur. Her seviye oldukça geniştir ve oyuncu düşmanlarından kaçmak ve hareket etmek için yeterli alana sahiptir. Ayrıca, her seviyede tonlarca silah ve el bombası da bulunabilir.

2. Roblox

oyun-kahini-roblox-indir
Mobil Multiplayer Oyunlar

Boyutu 90 MB olan oyunda eğlencenin yanı sıra oyuncuların yeni yerler ve özellikler keşfetmesini sağlayarak mobil multiplayer oyunlar arasında fark yaratır.

Oyunlar Lua programlama dili kullanılarak kodlanmıştır. Oyuncular bir defalık satın alımlarla sahip olunabilen oyun geçişleri ve geliştirici ürünleri aracılığıyla küçük işlemler oluşturabilir. Roblox oyunu, Mobil multiplayer oyunlar arasında her yıl Paskalya yumurtası etkinliğinin düzenlenmesi ve oyuncunun kendi hikayesini kendisinin yazması özelliği ile diğer oyunlardan ayrılır.

3. Bombsquad

oyun-kahini-bombsquad-indir

Boyutu 59 MB olan oyun Bomberman mantığını multiplayer işleyişiyle oldukça başarılı bir şekilde harmanlıyor.

Oyunun ana odağı PvP denilen ve farklı insanlarla mücadele edilen oyun modu. Oyuncu çeşitli arenalarda rakipleri iterek ya da üzerlerine bombalar atarak onların canlarını azaltmaya çalışıyor.

4. Growtopia

oyun-kahini-growtopia-indir

Growtopia oyunu mobil multiplayer oyunlar arasında boyutu 100 MB olan ve Sandbox türünde bir oyundur. Sunucu ile çalışan, oyuncuların mesajlaşabildiği, arkadaş ekleyebildiği, takas yapabildiği, savaşabildiği ve dünya kurabildiği bir oyundur. Zindanlar, uzay istasyonları, gökdelenler, sanat eserleri ve yapbozlar Growtopia’nın parçalarını oluşturur.

İlginizi Çekebilir: 2021 Yılında Oynanacak En İyi FPS Oyunları

5. Spaceteam

oyun-kahini-spaceteam-indir

Boyutu 61 MB olan oyunda aynı Wi-Fi ağı ya da Bluetooth bağlantısı üzerinden eşleştikten sonra herkesin ekranında aynı uzay gemisi uçmaya başlar. Sonrasında oyun her oyuncunun ekranında belirli talimatlar gösterir.  İşte oyunun en heyecanlı bölümü tam olarak burası. Çünkü ekranda görünen talimatları oyuncunun, arkadaşlarına okuması gerekiyor. Oyuncunun arkadaşlarının ekranında da oyuncunun yapması gereken talimatlar beliriyor.

Tüm bunları da ekranın ortasında devam eden geri sayım sona ermeden yapmak gerekiyor. Yoksa uzay gemisi hasar alır.  Eğer çok hasar alırsa oyuncu kaybeder. Mobil multiplayer oyunlar arasında Spaceteam oyununu diğer oyunlardan farklı kılan şey, oyuncuların birbirini yönlendirmesini sağlayarak takım ruhunu oluşturma özelliğidir.

6. Shadowgun Legends

oyun-kahini-shadowgun-legends-indir

Boyutu 1,0 GB olan, Shadowgun Legends PVP ve Co-op oyun modlarını benimseyen bir FPS oyundur. Oyun, birlikte çalışma özellikleri ile bilgisayar ve konsollarda adından çokça söz ettirmiş Destiny oyunuyla benzerlikler gösteriyor.

Oyun ücretsiz olduğundan, oyun içi satın alımlar yapılabiliyor. Satın alımların çoğu kozmetik odaklı olduğu için oyuncunun karşısına parayı bastırarak oyuncuyu alt edecek bir rakip çıkması çok olası değil.

7. Among Us

oyun-kahini-among-us-indir

Boyutu 70 MB olan oyun, 4 ila 10 arkadaşa kadar yerel Wi-Fi ağı üzerinden oynanabilecek iki boyutlu bir platform oyunu. Zekâ kokan kurgusu ve iki boyutlu olmasına rağmen çoğu oyundan daha kaliteli görev yapısı onu mobil multiplayer oyunlar arasında mükemmel bir tercih haline getiriyor.

8. Rangers of Oblivion

oyun-kahini-rangers-of-oblivion-indir

Mobil multiplayer oyunlar arasında boyutunun 1,8 GB olması ile dikkat çeker. Boss rush oyundan en çok oynanan moddur. Modun amacı oyuncunun arkadaşları ile takım olarak karşısına sürekli olarak çıkan çok güçlü canavarları alt etmek.  Ancak farklı bir mod oynanmak istenirse oyunun 10 taneden fazla farklı modu bulunuyor.

9. Zooba

oyun-kahini-zooba-indir

Boyutu 103 MB olan oyun, oyuncuların alıştığı o geleneksel savaş oyunlarını Moba türüyle birleştiriyor. Oyun, tüm rekabeti bir hayvanat bahçesindeki hayvanlar arasına uyarlıyor. Battle Royale türünün de izlerine rastlanılan bu oyun, arkadaşlar ile eğlence arayışında olan hayvan severler için son derece ideal

10. Soul Knight

oyun-kahini-soul-knight-indir

Boyutu 85 MB olan oyunun barındırdığı fantastik öğelerin altında tek bir amaç yatıyor. Oyuncunun karşısına çıkan ve hareket eden her şeyi yok etmek. Tabii oyunu oynamak için oyuncunun yanına aldığı arkadaşları hariç.

Soul Knight, Mobil multiplayer oyunlar arasında sayısız geliştirme seçenekleri ile dikkat çekiyor. Oyuncu her bölümü atladığında haritanın rastgele yerlerine yeni silahlar ve yeni geliştirme öğeleri yerleştiriliyor. Eğer oyuncu arkadaşları ile takım olmak isterse, üç kişiye kadar birleşebiliyor.

11. The Greedy Cave 2

oyun-kahini-the-greedy-cave-2-indir

Boyutu 336 MB olan oyun ‘roguelike’ denilen bir türe mensup. Yani, ‘roguelike’ türü oyunların sıra bazlı, 2D grafikleri olan rol yapma oyunları olduğu söylenebilir. The Greedy Cave 2 bu mekanikleri oyuncuların birlikte oynayabileceği bir mobil oyunda topluyor.

Oyunun içerisinde birçok zindan var. Oyuncu arkadaşları ile birlikte bu zindanlara girerek onları temizleyebiliyor. Zindanların üretilmesi rastgele şekilde. Oyunu çeşitlendirecek ‘boss’ dövüşleri olmasının yanı sıra oyun içi satın alımlar da var. Ancak oyuncu satın alım yapmazsa çok güçsüz olmuyor.

12. Kafa Topu 2

oyun-kahini-kafa-topu-2-indir

Boyutu 90 MB olan oyunun mobil cihazlar için 2 farklı versiyonu bulunuyor. Kafa Topu 2 oyununda ilk oyundaki gibi basit görüntü yapısı olmasına karşın oyunda, oyuncu hem futbol oynayabilir hem de çok eğlenceli dakikalar geçirebilir. Ünlü futbolcuların yüzlerine benzetilmiş oyuncularla karakteri seçip oyuna başlayabilir. Birbirinden farklı birçok futbol sahası olan kafa topu 2 oyununda, oyuncuyu her bölümde daha da zorlu bir futbol maçı bekliyor.

Oyuncunun rakibine en çok golü atmak için elinden gelenin en iyisini sergilemesi gereken bir oyun. Mobil multiplayer oyunlar arasında çekişmeli futbol maçı ile ilgili bir oyun olması nedeniyle futbol severler tarafından çok ilgi görüyor.

Takım ruhunu pekiştiren, refleks geliştirici, öğretici yanları bulunan ve ev konforunda eğlenceli vakit geçirme imkânı sağlayan oyunlar gündelik yaşamın önemli bir parçası olmaya devam edecek. Sorumluluklar ve oyun oynama süresi dengesi kurulabildiği takdirde stres atmak için her zaman tercih edilebilir.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *