Resident Evil Serisi | 2021

PS4 korku hayatta kalma oyunları serilerinden en sevilenlerinden bir tanesi Resident Evil serisidir. Oldukça eski bir geçmişi olan bu oyun günümüzde hala güncellenen yeni oyunlarıyla da kendini göstermektedir. Neredeyse on yıllık bir geçmişi olan CAPCOM firması tarafından geliştirilen Resident Evil serisi oyunları yayınlandığı her yıl oyun sektöründe çokça adından söz ettirmiştir.

Keza serinin 2021 yılında çıkacak olan oyunu şimdiden konuşulmaya ve merakla beklenmeye başlandı. Resident Evil serisi altında yaklaşık olarak 13 adet farklı oyun geliştirilmiştir. Korku hayatta kalma oyunu olan bu serinin tüm oyunları sadece korku değil aynı zamanda aksiyon ögelerini de birlikte taşımaktadır. Oldukça sevilen bu video oyun serisinin tüm oyunlarını sizler için spoiler vermeden kısaca anlattık.

Resident Evil Serisi Listesi

oyun-kahini-resident-evil-serisi-listesi

Resident Evil serisini sizler için detaylı olarak hazırladık. Dilerseniz, hazırladığımız bu listeyi gelin ayrıntılı ve bir o kadar da detaylı bir şekilde birlikte inceleyelim.

1. Resident Evil (1996)

oyun-kahini-resident-evil-1996-indir

Serinin ilk oyunu 1996 yılında piyasaya çıkış yapmış ve etkileyici kurgusuyla herkesin hoşuna gitmiştir. 1996 yıllarının var olan teknolojisine göre oldukça kaliteli bir oyun geliştirmişler ki günümüzde dahi Resident Evil serisinin ilk oyunu oynanmaktadır.

Oyunun  hikayesinden bahsedecek olursak; Amerika lehine gizli deneysel çalışmalar yapan Umbrella laboratuvarların bir çeşit virüs yaydığı haberi askeriye tarafından haber alınır. Bunun üzerine Alfa ve Bravo ekibi olmak üzere iki farklı askeri ekip laboratuvar alanını ve virüsün yayılımını olay yerinde incelemek için yola çıkarlar. Ancak hiçbir şey bekledikleri gibi yolunda gitmez. Bravo ekibinin helikopteri kayalık alanlarda düşmüştür ve ekip olduğu gibi kaybolmuştur.

Alfa ekibi ise yine zorunlu iniş yapmak zorunda kalmışlardır. Ortalık mutasyon geçirmiş insanlar ve yaratıklarla doludur. Bunun üzerine en yakın bir malikaneye sığınan ekipler (Chris Redfield, Jill Valentine, Albert Wesker ve Barry Burton) kayıp takım arkadaşlarını bulmaya çalışırlar. Fakat arkadaşlarını bulmak hiçte kolay olmayacaktır. Virüsün yayılımı konusunda da ne yazık ki şok edici gerçeklerle yüz yüze geleceklerdir. Resident Evil’ in ilk oyunu oynayana belki sıradan ve basit gelebilir fakat serinin  diğer  bazı oyunlarının hikayesi buradan kaldığı yerden devam edecektir.

2. Resident Evil 2 (1998)

oyun-kahini-resident-evil-2-indir
Resident Evil Serisi

Resident Evil 2, serinin ilk oyunun devamı olduğunu belirtmiştik. İlk oyunda gelişen olaylardan yaklaşık tam üç ay sonra bu alanı araştırması için devlet özel ekip gönderir. Bu ekibin başında Chris’in kardeşi Claire ve ona yardımcı olan Leon bulunuyor. Birlikte bu alanı araştırmaya başlayan ekip burada bir şeylerin ters gittiğini anlıyorlar ve T virüsün insanları nasıl mutasyona uğrattıklarına şahit oluyorlar. Buradan sonra ekip sağlıklı olan kişileri bu tehlikeli yerden kurtarıp hep birlikte güvenli alana kaçmaya çalışıyor. Oyunun genel hikayesi bu şekilde devam ediyor.

3. Resident Evil 3 : Nemesis (1999)

oyun-kahini-resident-evil-3-indir

Serinin bu oyununda baş kahramanımız Jill Valentine olacaktaır. Umbrella Corporation adlı firmanın yaymış olduğu virüs artık tüm şehirlere yayılmış ve geçirilen mutasyonların boyutu daha da büyümüştür. Şehrin tüm alanı çeşitli yaratıklar ile dolmuş, hayvanlar dahi bu virüsten etkilenerek mutasyon geçirmiştir. Zavallı Jill Valentine ise bu kadar yaratık içinde bir de Nemesis adlı devasa canavarla savaşmak zorunda kalacaktır. Resident Evil serisinin diğer oyunlara nazaran daha basit kaldığı ve en beğenilmeyeni üçüncü oyunu olduğunu da ayrıca belirtelim.

4. Resident Evil Code: Veronica X (2000)

oyun-kahini-resident-evil-code-indir

Serinin bu oyunu aslında ikinci oyunun tam olarak devamı diyebiliriz. 2000 yılında piyasaya sürülen Resident Evil Code: Veronica X oyununda Claire, Umbrella İlaç şirketi tarafından kaçırılmaktadır. Bunun nedeni ise elbette ki  Claire’ ın bu şirketin gizli çalışmalarına burnunu sokup, onların işlerine engel olmaya çalıştığı için olacaktır. Aslında Claire’ın esas amacı kayıp olan abisini bulmak olduğunu belirtmiştik. Fakat olaylar ne yazık ki gitgide başka hal almaya başlayınca amacının artık biraz daha geri planda kaldığını söyleyelim.  Claire, serinin bu oyununda abisi Chris’i buluyor ve İki kardeş artık birlikte mutant yaratıklara karşı  delice savaşmaya devam eder.

5. Resident Evil  0 (2002)

oyun-kahini-resident-evil-o-indir

Bu oyun Resident Evil’ in ilk üç oyunundan daha önceki zamanı konu almaktadır. Oyun karakterleri diğer bölümdekilerden daha farklı olsa da yine işlediği ana teması aynıdır. Burada karşımıza önceki karakterlerden farklı olarak Rebecca ve Billy çıkıyor. Bu ikilinin de yolu ilk oyunun geçtiği  eski Racoon City’e düşüyor ve aynı malikane de yine mutasyona uğramış yaratıklara karşı birlikte savaşıyorlar. Resident Evil Zero’ da oyunun hikayesi ile yenilenmiş oynama teknikleri ve tarzıyla oyuncular tarafından oldukça beğenilmiş RE (Resident Evil ) oyunu olduğunu söylemeden geçmeyelim.

6. Resident Evil  4 (2005)

oyun-kahini-resident-evil-4-indir

RE serisinin bu oyunu, diğer oyunların hikayesinden biraz daha farklı olaylarla geçmektedir. Resident Evil 4 oyununun ana karakteri , ikinci oyunun kahramanı olan Leon olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu serinin ilk oyunundan alışık olduğumuz Leon karakteri burada biraz değişmiş olup daha olgun ve ağırbaşlı bir adama dönüşmüştür. Leon, serinin bu oyununda kaçırılan başkanın kızını kurtarmaya çalışacak ve gittiği şehirde hiç de iyi karşılanmayacaktır. Resident Evil 4 konu itibariyle diğerlerinden biraz farklı olsa da oynayıcı kitlesi tarafından oldukça beğenilmiştir.

7. Resident Evil 5 (2009)

oyun-kahini-resident-evil-5-indir

Resident Evil 5’ te oldukça şaşıracağımız bir ikiliyle karşılaşıyoruz. Leon Kennedy ve Claire’ın abisi Chris Redfield  bu oyunun ana iki karakteri olarak karşımıza çıkıyor. Birbirinden farklı iki karaktere sahip olan bu ikili, burada Afrika’ya yapılacak olan biyolojik silahlarla dolu bir sevkiyatı durdurmaya çalışacaktır.  Tabi ki, dördüncü bölümden aşina olduğumuz saldırgan majinilere karşı da kendilerini savunmak zorunda kalacaklardır.

8. Resident Evil 6 (2012)

oyun-kahini-resident-evil-6-indir

Serinin bu oyununda  bizleri  Chris, Leon, Jake, Ada ve Sherry  olarak 5 ana karakter karşılıyor. Her bir karakterin ayrı ayrı bir yaşam öyküsü bulunuyor ve bunlara tanıklık ediyorsunuz. Bir araya gelen bu beşli artık bir arada kalarak ölüm kalım mücadelesi vermeye çalışıyor. Yine bu oyunda da ilk oyunlarda karşılaştığımız mutant yaratıklara karşı bir mücadele veriyoruz. Resident Evil 6, gerek geliştirilen oyun teknikleri gerekse de işlediği hikayelerle oynayanları kendine bağlıyor.  Bu yönleriyle de serinin en beğenilenleri arasına girmeyi başarıyor.

İlginizi Çekebilir: 2021 Yılında En İyi Açık Dünya Oyunları

9. Revelations (2012)

oyun-kahini-resident-evil-revolations-indir

Serinin diğer bir oyunu Resident Evil Revelations. Oyunda hikayeler yine her zamanki gibi oldukça iyi işlenmiş ve yine birbirinden farklı iki karakterimiz bir araya gelmiştir. Queen Zenobe adlı bir gemi içerisine araştırma yapmaya gelen ajan Jill ile önceki oyundan tanıdığımız ve  yarım kalan hikayesini tamamlamaya çalışan Chris’ in burada yolları kesişmiştir. Artık bu dar gemi koridorları içerisinde birbirlerinden başka kimsesi olmayan  kahramanlarımız  devasa mutant yaratıklara karşı  birlikte ölüm kalım savaşı vereceklerdir.

10. Revelations 2 (BLM 1: Ceza Kolonisi) (2015)

oyun-kahini-resident-evil-revolations-2-indir

Oyunun hikayesi yer altında bir hücrede uyanan Claire ve Moira ile devam ediyor. Aslında Claire’ı serinin önceki oyunlarından biliyoruz. Polis olan Claire ile oldukça farklı bir yaşam öyküsü olan Moira oyunun  iki bölümünü götürüyor. Kalan iki bölümünde de yaşlı adam ve kayıp küçük kız oyunu sürdürüyor. Oyun sonu tabi tüm kahramanlarımız buluşuyor. Oldukça etkileyici sahneleri olan  Resident Evil Revelations 2 oyunu gerçekten oynayanları hem ürkütüyor hem de oyun bitene kadar verdiği o aksiyon duygusunu  hiç kesmiyor.

11. Biohazard (2017)

oyun-kahini-resident-evil-biohazard-7-indir

Serinin on birinci oyunu olan Resident Evil 7 Biohazard ile oyun resmen oynayanları kendine hapsetmiştir. O kadar iyi işlenmiş hikayeler, oyunculuklar ve konular var ki oynarken hayrete düşmemek elde değil.  Oyunda öldüğü sanılan Mia adlı karakter, hikayemizin esas kahramanı olan Ethan’ a mesaj atıyor. Ethan öldüğünü düşündüğü kız arkadaşından aldığı mesajla hemen söylediği yere doğru yola çıkıyor. Fakat, hiç birşey sandığı gibi güllük gülistanlık çıkmıyor. Olaylar o kadar farklı gelişiyor ki Ethan artık sadece kız arkadaşı Mia’nın değil kendi hayatını da gittiği cehennemden kurtarması gerekiyor.

12. Biohazard Remake 3 (2020)

oyun-kahini-resident-evil-7-remake-3-indir

Oyun bizleri oldukça eskiden bildiğimiz Racoon City’ e götürüyor. Biohazard Remake 3’ te önceden tanıdığımız Jill ve yeni karakterimiz Carlos ana kahramanlarımız oluyor. Jill ve Carlos  virüsten kırılan bu şehirde sağ kalmış insanları kurtararak, Umbrella laboratuvarlarının planlarını bozmaya çalışıyor. Fakat, devasa mutasyonel varlıklar ile savaşmak ve hayatta kalmak oldukça zor. Birde bu hikayeye eski oyunlardan tanıdığımız tek karakter Jill değildir.

Jill’ in ilk oyunda da kendisine baş belası olan Nemesis canavarı da burada karşımıza çıkıyor. Oyunun ilk bölümlerdeki yerlerde geçmesi ve daha da güçlendirilmiş grafikler ile yeniden Racoon City’ i baştan aşağı görmek gerçekten Resident Evil severleri  oldukça duygulandırdığını belirtelim.

13. Village (2021)

oyun-kahini-resident-evil-village-indir

Oyun hala daha satışa sunulmadı fakat  2021 yılında çıkacağına dair bir tarih verildi. Resident Evil Village konusu olarak ise çok fazla bilgi olmasa da sunulan trailer ve özetlerden anlaşılan ; Mia’ yı kurtarmayı başaran Ethan artık kötü günleri geri bırakmıştır fakat burada hiç beklemediği olaylar gelişecek. Oyunda diğer bir sürpriz kahramanımız ise Chris Redfield olacak. Bakalım bu iki karakter nasıl bir pisliğe bulaşacak. Korku  ve aksiyon tutkunları, sabırsızlıkla Resident Evil serisinin bu yeni bölümünün çıkış yapmasını bekliyor.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *