Bilgisayar oyunları, Covid-19 salgını sürecinde sağladığı heyecan ve eğlence ile adeta günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Oyun tutkunları arasında internet sıkıntısı yaşayan veya kotayı doldurmak istemeyenler de internetsiz mobil oyunlar araştırmasını yapıyor.
İnternetsiz mobil oyunlar ergenlikten yetişkinlik dönemine kadar herkesin evden çıkmak istemediği veya çıkamadığı durumlarda hoşça vakit geçirmenin odak noktası oldu. Ancak ergenlik dönemi çocuklarının oyun oynarken kendilerini kaptırması sonucunda yemek ve uyuma gibi temel ihtiyaçlarını görmemesi nedeniyle ebeveynler ve çocukları oyun nedeniyle sıkıntı yaşadı. Çocuklara ve ebeveynlere sıkıntı yaşatmadan oynanması gereken ve onların eğlenmesini sağlayan internetsiz mobil oyunlar şu şekilde sıralanabilir:
Bu Yazımızda Neler Var :
İnternetsiz Mobil Oyunlar Listesi
İnternetsiz mobil oyunlar listesini sizler için özel olarak hazırladık. İşte, hazırladığımız o muhteşem liste…
1. The Room: Old Sins
Korkutucu olmayı başaran, detay ve zorluk seviyesi gizemli hikayeyle mükemmel bir şekilde örtüşen bir bulmaca oyunu. Karanlık ortamı, atmosferik grafikleri ve akılda kalan müziği sayesinde oyuncuyu uzun bir süre kendine sürükleyebilir.
2. Mini Metro
Oyuncunun, sürekli artan nüfusa hizmet etmek için işleyen bir metro inşa etmesi gerekiyor. Sınırlı sayıda tren, vagon, hat ve tünel ile başlangıç yapılıyor ve şehir büyüdükçe bunları akıllı bir şekilde yönetmek gerekiyor.
3. Roller Coaster Tycoon Classic
Oyuncular, parkı yönetmek için gezintiler, ilgi çekici yerler, tesisler, yollar, peyzaj ve personel ekleyerek bir eğlence parkını inşa etmeye veya canlandırmaya çalışır. Oyun, oyuncuların çok çeşitli roller coaster ve go-kartlar gibi parkurları kullanarak diğer sürüşleri planlamasına olanak tanır. Ayrıca oyuncu, parkın işletilmesi ve yeni özellikler kurma maliyetini karşılamak için misafirlerden yeterli gelir sağlayarak parkın finansmanını yönetmelidir.
4. Infinity Loop
Grafiklerin ve seslerin alabildiğine sade olduğu oyunun en iyi özelliklerinden biri pili hızlıca tüketmemesidir.
5. Pocket Edition
İnternetsiz mobil oyunlar arasında çok popüler olan oyun, her gün farklı platformlarda milyonlarca insan tarafından oynanıyor.
6. İnternetsiz Mobil Oyunlar Listesinde Fallout Shelter İsimli Yapımda Yer Alıyor
Oyuncular, Vault vatandaşlarına rehberlik eder ve onları yönlendirir. Güç, yiyecek ve su gibi ihtiyaçlarını karşılayarak onları mutlu etmeleri gerekir. Vault vatandaşları çorak araziden kurtarır ve onları bölgede farklı kaynak üreten binalara atarlar. Her karakterin özel profili, farklı kaynaklar üretme becerilerini etkiler. Ayrıca istatistikleri, her stat için ayrılmış odalarda eğitilerek artırılabilir.
7. Monument Valley
İnternetsiz mobil oyunlar arasında, oyuncuyu heyecanlandırıp strese sokarken bir taraftan da eğlendirip sakinleştiren bir bulmaca çözme oyunu olması ile dikkat çeker.
İlginizi Çekebilir: 2021 Yılında Oynanabilecek En İyi İOS Oyunları
8. Grand Theft Auto
Oyuncuların hikâyede ilerleyebilmek için aksiyon-macera, sürüş ve rol yapmasının yanı sıra gizlilik ve yarış elementlerini de içeren serbest dünya üzerine odaklanılmıştır.
9. Alto’s Adventure
Oyuncu, güzel tasarlanmış bir dünyada para toplamaya ve Llama’dan kaçmaya çalışan sonsuz bir snowboard yolculuğuna çıkıyor. İnternetsiz mobil oyunlar arasında, sade olmasına rağmen içerdiği grafikler ile oldukça etkileyici bir oyundur.
10. To The Moon
Oyuncunun amacı ana karakter Johnny’nin kafasının içindeki anıların arasına girmek. Ardından, Johnny’nin hafızasının bir bölümünü bulmaya çalışmak ve o anıları birbirine bağlayarak Johnny’nin çocukluk anısına ulaşmaya çalışmak.
11. Diğer Oyunlar
İnternetsiz mobil oyunlar çok çeşitli akıllı telefonlarda oynanabilir. Android ve IOS gibi akıllı telefon modellerinde oynanan diğer internetsiz mobil oyunlar şu şekilde sıralanır.
- Sonic Dash: Boyutu 102 MB olan oyun klasik platform koşma oyunlarını 3D grafikler ve sonsuz mod ile birleştiriyor.
- Eternium: Boyutu 108 MB olan oyun, üç farklı dünyaya ve bu dünyalar içerisinde birçok göreve sahip olan bir rol yapma oyunu olarak oyuncuların karşısına çıkıyor.
- Smash Hit: Boyutu 58 MB olan oyun, eski olmasına rağmen değişik grafikleri ve atmosferiyle günümüzde internetsiz mobil oyunlar arasında hâlâ tercih edilen bir oyun. Seviye ve bölüm mantığı olmayan bu oyunda önüne gelen cam engelleri bilyeler ile kırarak ilerlemeye çalışmak gerekiyor.
- Shadow Fight 3: İnternetsiz mobil oyunlar arasında boyutu 113 MB olan Shadow Fight 3, mobil platformdaki RPG/Dövüş oyunlarından birisi olarak oldukça başarılı. Grafikleri, Mortal Kombat tarzı ve çeşitli dövüş mekanikleriyle oyuncuların beğenisini toplamaya devam ediyor. Aşamalı olarak ilerleyen Shadow Fight 3’te karakter, düşmanları yendikçe güçleniyor ve para kazanıyor. Kazanan paralar ile de ekipmanları güçlendirip daha zorlu rakiplerin karşısına çıkabiliyor.
- Real Racing 3: Oyunculara gerçekçi bir sürüş deneyimi sunuyor. Boyutu 38 MB olan oyunda, araba yarışı organizasyonlarından temalar ve 10’larca otomobil üreticisinden çeşitli arabalar bulunuyor.
- Alto’s Odyssey: Boyutu 73 MB olan Alto’s Odyssey’de, oyuncu kar kayaklarını takıp sonsuz çölün kumlarında uzun bir yolculuğa çıkıyor. Koşma odaklı olan bu oyunda, asıl oyuncunun ilgisini çeken oynama stilinden çok oyunun sunduğu ve Journey oyununu andıran Indie oyun atmosferi olacaktır. Rastgele oluşturulmuş bölümlerden oluşan Alto’s Odysse, oyunculara diğer mobil oyunlarda olduğu gibi heyecanlı bir atmosfer yaşatıyor.
- Earn to Die 2: Boyutu 76 MB ve 2D platform oyunu olan Earn to Die 2 internetsiz mobil oyunlar arasında oynama şekli açısından diğer oyunlardan biraz farklı. Örneğin; klasik 2D platform oyunlarındaki gibi karakterle koşup görevleri tamamlamak yerine, oyuncu tuhaf araçlara atlayıp zombileri ezip geçmeye çalışıyor.
- Badland: Boyutu 194 MB olan 40 milyondan fazla oyuncunun oynadığı Badland, oldukça ilginç grafiklere ve bölüm tasarımlarına sahip bir Indie oyunu. Badland’de oyuncu, küçük yaratıkları 2D platform üzerinde oldukça zorlayıcı engellerden geçirmeye çalışıyor. İsteğe göre birden fazla oyuncu ile oynanabilen Badland’de oyuncu kendi bölümlerini tasarlayıp arkadaşları ile mücadele edebiliyor.
- Old Man’s Journey: Boyutu 308 MB olan ve hikâye odaklı bir Indie oyun olan Old Man’s Journey’de oyuncu, yaşlı bir adamın hayat macerasına tanık oluyor. Elle çizilmiş bölümleri oyuna ayrı bir renk katıyor. Elle çizilmiş bölümlerin oyuna renk katması, internetsiz mobil oyunlar arasında fark yaratmasını sağlıyor.
- Life İs Strange: Square Enix tarafından geliştirilen üçüncü şahıs modunda oynanan çevrim dışı oyunlardan biri olan Life is Strange oyununda zamanı geri alabilme imkânı oyunun en beğenilen özelliği oldu. İnternetsiz mobil oyunlar arasında, zamanı geri alabilme özelliği ile diğer oyunlar ayrılıyor. Oyuncu, oyunun ana karakteri olan Maxine “Max” Caulfield karakterini oynayarak maceraya atılıyor. Görevleri yerine getirerek, farklı yerler keşfederek, nesneleri toplayarak ve oyun içinde bulunan diğer karakterler ile konuşarak hikâyede ilerlemeye çalışıyor. Oyunu oynarken oyuncunun seçimlerine dikkat etmesi gerekiyor çünkü bu seçimleri yaparak hikâyenin nasıl ilerlediğini görecek.
Ergenlik dönemi çocuklardan yetişkinlere kadar milyonlarca insanın oynadığı internetsiz mobil oyunlar eğlenceli saatler yaşattığı gibi öğretici de olabiliyor. Oyunun avantajlarından faydalanmak oyunun içeriğine ve oyun oynama şekline bağlıdır.